Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Madsen satsar franskt

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Thomas Madsen laddar för ett franskt äventyr. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Kalmartränaren Thomas Madsen skickar nästa vecka sin vinstrikaste häst till klassiska träningsanläggningen Grosbois, strax utanför Paris.

Publicerad:

Det är sjuårige Thaiger Exclusive (e. Adrian Chip) som ska ut på det här äventyret.
– Jag tror att Frankrike kommer att passa den här hästen bra. Han är svår i bilstart och i Frankrike är det mest voltstartslopp. Dessutom är Thaiger Exclusive beroende av att tävla barfota och här i Sverige är detta förbjudet fram till 1 mars, berättar Thomas Madsen för Blekinge Läns Tidning.

Det är erkänt duktiga Evelina Månsson som kommer att ta hand om Thaiger Exclusive på Grosbois, men Thomas Madsen är förstås också med när det gäller träningsupplägget och kommer även åka ner till Paris.
– Ja, ett par gånger, både i samband med träning och tävling. Det blir en upplevelse och jag hoppas kunna snappa upp mycket som jag kan ha nytta av framöver, säger Thomas vidare till BLT.

Thaiger Exclusive har så här långt tagit åtta segrar och sprungit in 862.200 kronor. Bland annat finns tre V75-segrar på meritlistan, varav en i Madsens regi.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.