Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maffioso Face vann Guldtäcket

Foto: Jeannie Karlsson/Kanal 75
Nioårige Maffioso Face hade en del framgångar hos Lutfi Kolgjini och tjänade över en miljon kronor 2015. Året efter exporterades Revenue-sonen till Finland. Valacken har gjort 101 starter i karriären och tagit 11 segrar. Foto: Jeannie Karlsson/Kanal 75

Anrika Guldtäcket kördes i lördags i Björneborg. Maffioso Face gjorde sin andra start efter sin Frankrike-sejour och vann på 1.12,7a/2100 meter med Santtu Raitala i sulkyn.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Raitala hittade slutligen andra ytter med Maffioso Faco och efter en bra avslutning vann Revenue-sonen knappt före Pekka Korpis Twigs Voici. Belöningen var 10.000 euro. Antti Ojanperä är tränare för Maffioso Face, som fick ett lopp i kroppen så sent som i måndags tillsammans med Ojanperä. Maffioso Face tävlade under vintern i Frankrike och tog en tredjeplats som bäst.

Castello är kungen i kallblodslopp. Han tog hem vinsten i Guldtäcket för kallblodiga hästar och sprang på 1.21,2a/2100 meter, en tangering av Erikassons finska rekord. Risto Tupamäki körde Ville Herttuas Costello.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.