Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magic Gwin mot toppen

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Som tre- och fyraåring visade han stor talang, men som femåring har han tagit ytterligare kliv.
Under tisdagen tog Magic Gwin sin fjärde årsseger.

Publicerad:

Mona Winkvists Magic Gwin ser ut att vara en häst för eliten. Under tisdagen tog han hem Hästägarnas Sommarpris på Solvalla med 100.000 kronor till vinnaren. I det slagna fältet fanns hästar som Disco Volante, Super Star Reaf och Michelangelo Ås. Magic Gwin såg ut att vinna åkandes.
– Han är fantastiskt bra, hästen. Det blev en hel del tuffa lopp i fjol och han var lite sliten under hösten, därför tävlade han inte riktigt på topp då. Hästen går från klarhet till klarhet måste jag säga, han har det mesta. Potential för att gå långt har han, men för att gå till eliten är vägen lång, det vet jag av erfarenhet. Samtidigt har vi fortfarande aldrig ryckt tussarna och jag har känsla av att det kan ge ruggig effekt, sade Kaj Widell efter triumfen.

Segertiden skrevs till 1.10,9a/1.640 meter och det var en mycket nöjd tränare som äntrade vinnarcirkeln efter loppet som Maharajah-sonen vann.
– Jag har aldrig haft en häst som är så problemfri som Magic Gwin är, så det är fantastiskt. Dessutom visar han att han är en kanonhäst, han blir aldrig trött, sade Mona Winkvist.
Annars var det Örjan Kihlström som syntes mest på V64-spelet. Han vann tillsammans med Daniel Redéns Green Keeper U.S. (e. Crazed). Dessutom vann han med Pasi Aikios fyraåring Alone (e. Maharajah) som vann på tiden 1.14,5a/2.140 meter efter ledning från start till mål.

Kvällens samtliga vinnare:
Lopp 1: Nebbiolo (e. Egon Lavec) - Kaj Widell (Elina Rodionovskaya)
Lopp 2: Wingmaster (e. Pastor Stephen) - Torbjörn Jansson (Emelie Persson)
Lopp 3: Fixi Mearas (e. Muscle Hill) - Erik Adielsson (Stig H Johansson)
Lopp 4: Bugatti Brick (e. Andover Hall) - Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 5: Green Keeper U.S. (e. Crazed) - Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 6: Indra's Secret (e. Love You) - Kim Moberg (Svante Båth)
Lopp 7: Alone (e. Maharajah) - Örjan Kihlström (Pasi Aikio)
Lopp 8: Magic Gwin (e. Maharajah) - Kaj Widell (Mona Winkvist)
Lopp 9: Dreamboy As (e. Igor Font) - Björn Goop

Lira nästa gång: Både No Limit Royalty och Basil Pellini gick bra efter galopp i lopp sju. De ser ut att vara hästar för årgångsloppen vad det lider.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.