Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magic Tonight hela vägen

Foto: MARIA HOLMÉN
Magic Tonight ledde runt om i det andra försöket till Elitloppet. Foto: MARIA HOLMÉN

Spets och slut. Det var segermelodin för Roger Walmann-tränade Magic Tonight och Örjan Kihlström i det andra försöket till Elitloppet.

Publicerad:

Många trodde på förhand att B.B.S.Sugarlight skulle hålla ledning från innerspår i det andra försöket till Elitloppet, men han var utan chans att svara Magic Tonight och fick nöja sig med rygg ledaren.

I dödens landade Timoko, som fick Bret Boko och Maven i andra respektive tredje ytter. Efter 1.08,3 första 500 meterna kunde Örjan Kihlström dämpa tempot något till 1.10,0 första kilometern.

Samtidigt satte Johnny Takter in attacken med Maven från tredje ytter, som gick starkt på sista bortre långsidan. Över upploppet närmade sig Maven ledande Magic Tonight meter för meter, men Magic Tonight hade kräm kvar och kunde gå undan till säker seger på 1.09,7a/1.609 meter före Maven. Trea i mål slutade B.B.S.Sugarlight medan Timoko knep fjärdeplatsen i hård strid med On Track Piraten, som satt i tredje inner.
– Han har en ruskig teknik och det är en jättefin häst att köra. Jag trodde det skulle bli svårt att komma till ledning, men tänkte att vi måste göra ett försök i alla fall. Då är mycket vunnet, för han är ganska svår att ta sig förbi när man kommer till ledningen, sade Örjan Kihlström.

Triumfen i Elitloppsförsöket för Magic Tonight var värd 250.000 kronor och Solvallas Roger Walmann är det som sköter träningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.