Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magic Tonight kroniskt sjuk

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Magic Tonight lider av överträningssymptom. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Efter gårdagens start meddelar Roger Walmann att Magic Tonight lider av överträningssymptom: "Han kommer aldrig att bli så bra som när han vann Elitloppet"

Publicerad:

Efter en kilometer i ledningen på 1.12,4 var det bäddat för Magic Tonight (e. Andover Hall). Men under upploppet kunde förra årets Elitloppsvinnare inte göra något åt Västerbo Highflyger. Den uteblivna upploppsduellen förvånade inte Roger Walmann. 

– Nej, hade alla bara pratat med mig inför loppet hade jag kunnat säga som det var: jag visste att han inte skulle slå Västerbo Highflyer. Jag tycker att min häst gjorde det bra med tanke på att han lider av överträningssymptom och dessutom inte har full form, säger Roger Walmann. 
Det var efter Elitloppssegern i fjol som den sjuårige hingsten flyttade till USA för att tävla där, men resultaten uteblev och sedan dess har hästen inte lyckats nå fjolårets höjder. Gårdagens andraplats var faktiskt hingstens första placeringen på årets fem starter. 
– Jag har inga krav på honom alls. Veterinären säger att han aldrig kommer att bli fri från det här. Det enda jag hoppas på är att han kan repa sig och bli bättre och bättre, vilket jag tycker att han redan har lyckats med sedan USA. Men han kommer aldrig att bli lika bra som när han vann Elitloppet i fjol. 
Överträningssymptom gör sig ofta påmint i slutskedet av loppen när musklerna inte får tillräckligt med syre på grund av att en stressreaktion, som har med hästens naturliga instinkt och fysiologiska disposition som flyktdjur att göra,  slår till. Detta är i travsammanhang särskilt vanligt hos hingstar.
 
Är det jobbigt att behöva jämföra Magic Tonight med fjolåret?
– Inte för mig. Som sagt, hade alla bara frågat tränaren och inte kusk så hade jag svarat likadant varje gång. 
Hur ser framtiden ut för Magic Tonight?
– När hästen har den här sjukdomen så är det ännu viktigare att diskutera varje vecka vad som är bäst och om det är aktuellt med någon start. Sådana svar kan man inte ge direkt efter loppen. 
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.