Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magic Tonight tog Elitloppsplats

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Magic Tonight fick en rosa biljett efter dagens seger. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Regnet hade tilltagit när Algot Scotts Minne avgjordes på Åby och favoriten fick kämpa för att ta Elitloppsplatsen som var i potten till vinnaren, men när målfotot var granskat hade han nosen först.

Publicerad:

Örjan Kihlström laddade inte allt vad som gick från start, utan såg bara till att hålla ut de utvändiga från start med Magic Tonight innan han kunde glida fram och överta ledningen av Reven d’Amour. Tempot var 1.08,5 första halvvarvet, men sedan fick Örjan dämpa lite.

Över upploppet kom sedan Reven d’Amour på open stretch och det såg ett tag ut som han hade greppet, men Magic Tonight kontrade och vann med minsta möjliga marginal. Segertiden skrevs till 1.10,5a/1.609 meter, vilket var en bra tid med tanke på vädret.

– Var inte rätta klöset i honom idag och jag fick köra på honom för att hålla upp de utvändiga från start. Jag hoppas att han ska kunna få lite mer kick i steget inför nästa start var det nu blir. Dagens insats var väl 90-procentig, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Magic Tonight var redan inbjuden ifjol till Elitloppet, men då tackade kretsen kring hästen nej.

– Jag sa redan ifjol att vi startar i nästa års Elitlopp och det var bra gjort att vi kunde komma dit, sa tränaren Roger Walmann i vinnarcirkeln.

Det var andra året i rad som Magic Tonight vann Algot Scotts Minne. Ifjol travade han banrekordet 1.09,3a/1.609 meter vid segern.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.