Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maharajah blev Årets Häst

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Maharajah blev Årets Häst på hästgalan. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Kvällen avrundades med de tre sista kategorierna och den stora galavinnaren blev Maharajah, som förutom Årets Äldre häst även fick galans finaste pris – Årets Häst!

Publicerad:

I kategorin Årets Häst står Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) för hälften av rösterna och allmänheten för den andra halvan. Hela 19.573 röster kom in och tillsammans med journalisternas röster blev Maharajah Årets Häst med 64 procent av rösterna efter sin otroliga seger i Prix d’Amérique.

– De tre största höjdpunkterna med Maharajah var Prix d’Amerique, Derbyt och Olympiatravet. Det sistnämnda var speciellt eftersom det hade krånglat lite inför det och det var skönt att visa att han var tillbaka. Det var roligt att han blev årets häst eftersom han inte har varit det tidigare och jag tycker att han är värd det efter sin fantastiska karriär, sa Örjan Kihlström.

Inför stående ovationer annonserades Helen Ann Johansson som travets hedersambassadör.

– Det känns helt overkligt att få stå här och ta emot pris. När jag fick förfrågan om att vara med i Mästarnas Mästare tänkte jag bara, två miljoner tittare. Där vill jag vara med och visa upp våran fantastiska sport, sa Helen Ann Johansson.  

Årets tränare blev Robert Bergh som hade ett fenomenalt år ifjol. Han vann tränarligan, tog flest V75-segrar och körde in över 30 miljoner kronor. Bland segrarna fanns Ed Yous triumfer i Hugo Åbergs Memorial och Trotting Masters och Nahars segrar i Norrbottens Pris och världsrekordet i Silverhästen. Robert Bergh fick 52 procent av rösterna.

– Jag vill tacka hela min personal, för att det är tack vare dem som jag står här. Annars hade jag aldrig stått här. Årets roligaste seger var nog Hugo Åbergs, då jag inte hade vunnit det loppet tidigare även om det var diskningshistorien där, sa Robert Bergh.
 

Röstfördelning Årets Häst 2014
Totalt (50% av folkets röster och 50% av journalisternas röster)
Maharajah – 64,20 procent
Mister J.P. – 17,80 procent
Månprinsen A.M. – 12,70 procent
Ed You – 5,30 procent

Varav:
Folkets röster

Maharajah – 52,90 procent
Mister J.P. – 16,90 procent
Månprinsen A.M. – 23,80 procent
Ed You – 6,40 procent

Journalisternas röster
Maharajah – 75,40 procent
Mister J.P. – 18,60 procent
Månprinsen A.M. – 1,70 procent
Ed You – 4,20 procent

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.