Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maharajah-sto tvåa i debuten

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Maharajahs första avkommor rör på sig. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Maharajahs äldsta avkommor är två år. Den första debuterade redan under onsdagen - dottern Unau som finns hos Jonas Czernsyon i USA.

Publicerad:

Unau fick inleda karriären på den supersnabba tusenmetersbanan Pocono i Pennsylvania, i ett ”vanligt tvååringslopp” med 13.000 dollar i samlad prissumma. Jason Bartlett gasade till ledningen efter första quartern (1.11,5-öppning) och sänkte sedan farten till 1.18-tempo de följande 800 meterna. Unau fick ge sig med en längd mot Monarchs Royal (e. Rc Royalty - Armbro Monarch, alltså en syster till dollarmiljonären Duke Of York),  efter 1.14 sista 400 meterna.

Segertiden för den Tyler Buter-körda och Paul Kelley-tränade Monarchs Sequel blev 2:00 3/5 (1.15,0) och Unau landade på 1.15,1. 

Jenny Melander-tränade Yankee Halla (e. Yankee Glide - Kendra Hall) var femma i samma lopp på 1.16,9.

Unau är svenskfödd och undan Malabar Man-dottern Ivy Swinger som kommer från Pompanette/Spinster Hanovers möderne. Ivy Swinger, som för Jonas Czernyson tog rekordet 1.11,5 och sprang in en dryg miljon kronor, har inlett i aveln med att lämna tre avkommor som sprungit in över 100.000 kronor och Unau är hennes femte föl. 

Unau är uppfödd av Menhammar Stuteri och ägs av Stall Segerhuva.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.