Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mahony tog trippel

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Paw Mahony hade show under Årjängs fredagstävlingar. Totalt tre segrar kom det att bli.

Publicerad:

Ett nyinstiftat kallblodslopp för eliten var huvudnumret när Årjäng i konkurrens med Stochampionatskvalen tävlade på fredagskvällen. Vann det ”stora loppet” gjorde lite överraskande Flex som trots resa i dödens nådde mållinjen först med Paw Mahony i sulkyn. Det var en av tre segrar för Mahony under en kväll som kan räknas som en av de bästa i karriären.
– Jag har tagit tripplar några gånger tidigare men de som vann med i dag har verkligen visat toppform och presterat på topp, säger Mahony.

Flex har visat hög klass tidigare, men uppträder minst sagt knepigt och var säkerligen ingen önskehäst att få i träning för Nathalie Blom. Blom som är skadad för närvarande, vilket innebar att sambon Paw Mahony fick sitta upp bakom hästen som ofta gjort bort sig, men nu fungerade trots flera omstarter.
– Han höll sig ganska lugn och det var nästan en fördel att det blev omstarter för då blev han än lugnare, men han kändes väldigt fin. När starten gick blev det stopp framför så det blev till att dra i högertömmen. Det blev en otrolig jobbig resa och då hade jag dåligt samvete, men 500 meter före mål fick jag upp hoppet, säger Mahony och fortsätter:
– Jag är helt tagen av prestationen och Nathalie och Bibbi (Nathalies mor reds anm.) har gjort ett fantastiskt jobb med den här hästen, sade han efter segern värd 100.000 kronor.

Dessförinnan hade han visat att egentränade Mårten Marje var segermogen i V5-inledningen. Från innerspår blev det för Paw att backa sig loss under slutvarvet och på upploppet var hans häst helt överlägsen. Det var också Notation som avrundade kvällen.
– En magisk kväll, för alla mina tre vinnare har varit otroligt bra och ingen har vunnit slumpartad, kommenterade Paw efter det att Notation spårat runt om i det avslutande loppet.
– Notation var bästa chansen på förhand och i dag bytte vi ut vanlig vagn mot jänkarvagn och han känns som klippt och skuren för den vagnen, avrundade Mahony efter en av sina bästa kvällar i karriären.

En annan lycklig vinnare var Marcus Hultman. Färjestadstränaren är numera banmästare på hemmabanan och kör därmed inte så många lopp. Egentränade Fairyman visade sig trots resa i dödens vara bäst. Den segern var en stor orsak till att ingen spelare inom V5-spelet ens hade fyra rätt utan att tre rätt belönades med hela 810 kronor vilket måste anses vara ganska unikt.

Samtliga kvällens vinnare:
Lopp 1: My Silver Lightning (e. Muscle Massive) – Magnus Jakobsson
Lopp 2: Nygaards Neena (e. Horgen Tore) – Jan Roar Mjölneröd
Lopp 3: Mårten Marje (e. Up Front Larry) – Paw Mahony’
Lopp 4: Torö Stjerna (e. Lome Elden) – Dagfinn Aarum (Jan Olof Steen)
Lopp 5: Fairyman (e. Judge Joe) – Marcus Hultman
Lopp 6: Flex (e. Järvsöfaks) – Paw Mahony (Nathalie Blom)
Lopp 7: Nosignattall (e. Nu Pagadi) – Vidar Hop (Jörgen Virén)
Lopp 8: Jessie Jovalley (e. Lavec Kronos) – Torbjörn Jansson (Roland Bååth)
Lopp 9: Notation (e. S:t Göran) – Paw Mahony (Johan Jonsson)

KENTH PETTERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.