Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Makethemark mot miljonen?

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Makethemark kan ta karriärens största seger på tisdagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Oslagbar under våren som treåring, men sedan kom kronan på sned. Nu är kullens tidige kung tillbaka i toppslag och i Jubileumspokalen på tisdagen kan Makethemark ta karriärens största seger.
– Jag vet att han tillhör de bästa i loppet, säger tränaren Petri Salmela.

Publicerad:

Sex segrar på nio starter i Norrland. Treårige Makethemark (e. Maharajah) kom till Solvalla med goda vitsord och fortsatte i samma stil på huvudstadsbanan. Fem starter gav lika många segrar, däribland i Treåringseliten under elitloppsdagen.

Makethemark vann sedan en E3-uttagning, men i finalen fick han nöja sig med en tredjeplats. Kullkamraterna hade hunnit i fatt – och snart var de också förbi. Sedan den där våren på Solvalla har Petri Salmelas häst varit steget efter de absoluta kulltopparna, men nu är Makethemark redo att ta tillbaka sin plats på tronen. 

"Allting har gått perfekt"

Petri Salmela är åtminstone belåten med förberedelserna inför tisdagens stora uppgift, Jubileumspokalen på Solvalla med en miljon kronor i förstapris.
– Vi har siktat hit sedan han startade på Boden i juni och allting har gått perfekt hela vägen. Jag skulle inte ändra på något i efterhand och vi har gjort allt för att sätta honom i toppskick, säger Petri Salmela.

"Gjorde ett av sina bästa lopp senast"

Starten i Boden som Salmela talar om var förstås Norrbottens Stora Pris. Då svarade Makethemark för en strålande avslutning och var endast slagen av Propulsion. Nu kommer han närmast från en seger i Victory Tillys lopp där han krossade kullkamraterna från dödens – utan skor på hovarna.

Det var första gången på över ett år som Makethemark travade barfota och på tisdagen blir det samma balans.
– Senast gjorde han ett av sina bästa lopp och jag vet att han tillhör de bästa i loppet, men jag kan inte värdera segerchansen i procent. Det är stentufft emot och småsaker som avgör, men vi har lite bättre läge än några av de värsta hoten, säger Petri Salmela.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.