Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mäktig seger av Valko Jenilat

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

På Enghien kördes flera större lopp under lördagen och det var fina prestationer som gick att skåda.

Publicerad:

I fjärde loppet, storloppet Prix de Buenos-Aries (€120.000), som kördes på långdistans 4.150 meter volt stod Valko Jenilat (e. Kepler) och Eric Raffin för en strålande insats. Duon körde slalom mellan att ligga i täten och första utvändigt större delen av loppet. Inför sista sväng tog de däremot greppet om ledningen en gång för alla och seglade ifrån resten av fältet. Det var inget snack om vilket ekipage som var bäst. Eric Raffin höjde armen strax innan målgången och segern var klar. Tiden sattes till 1.17,1/4.175 meter volt och segern var värd 54.000 euro. Tiego d'Etang (e. Chaillot) och Charles Julien Bigeon slutade tvåa efter en exemplarisk avslutning följt av stoet Alienor de Godrel (e. Orlando Vici) med Frank Anne. Loppet kan du se här.

 
Azaro d'Eva (e. Lynx de Bellouet) segrade i Prix le Sporting a Beauchamp (€48.000) tillsammans med Jean Michel Bazire. Duon stod för en stark avslutning från att ha haft en resa i bakre delen av fältet. På upploppet styrde Bazirie ut hästen som satte nosen först före  Jörgen Westholm-tränade Vison Fromentro (e. Ganymede) och Franck Nivard, som var tillbaka efter avstägning. Trea slutade Angel Sky (e. Orlando Vici) och Markku Vartiainen. Segertiden stannade på 1.13,9/2.900 meter och förstapriset var 21.600 euro. Du kan se loppet här.
 
I Prix de Rome (€85.000) vann Philippe Allaire-tränade Dawana (e. Ready Cash) med Gabriele Gelormini i sulkyn. På upploppet styrde Gelormini ut stoet eter att ha legat i rygg på ledaren Demonia Roma. Segern var värd 38.250 euro och tiden sattes till 1.14,8/2.85 meter volt. United Love (e. Conway Hall) och Eric Raffin kom tvåa följt av Dream Darling (e. Sam Bourbon) och Jean Pierre Dubois. Här kan du se loppet.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.