Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Målettan diskad i Grupp II

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
Sebastien Guarato tränar vinnaren Eridan. Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

Grupp II-loppet Prix Maurice de Gheest för nyblivna treåriga hästar blev inte speciellt dramatiskt – inte förrän efteråt.

Publicerad:

Stor favorit i loppet var Matthieu Abrivard tillsammans med Jacques Bruneaus travare Equinoxe (e. Texas Charm). Duon tog hand om ledningen efter en bit och fick dessutom bestämma tempot i loppet. In mot upploppet såg hästen stark ut, samtidigt som konkurrenterna såg desto mer märkta ut av distans och tempo.
Över upploppet bröt Equinoxe ut ett par spår och tappade dessutom stilen, men han var först över mållinjen. Efter att franska domarna studerat löpningsfilmen diskvalificerades Equinoxe för orent trav och blev av med förstapriset på 54.000 euro. Istället var det Sébastien Guaratos Eridan (e. Ready Cash) som stod som segrare för David Thomain. Efter en resa i andra utvändigt spurtade hästen bra till slut och kom i mål på 1.16,0/2.700 meter, nos före Easy des Racques (e. Rodrigo Jet).
Det var Eridans tredje seger i karriärens åttonde start.
Pappa Ready Cash behöver ingen närmare beskrivning, men mamma Topaze d'Atout var ingen tokig sort. Stoet tjänade 179.541 euro i Marco Smorgons regi och startade bland annat i grupploppsammanhang även hon. Eridan är stoets första avkomma.
Åtta hästar var med i loppet, varav fyra diskvalificerades. Således sparade franska travförbundet in 9.600 euro i prispengar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.