Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malkin avslutade storstilat

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Hanna Forslin-tränade Malkin övertygade tillsammans med Anders Eriksson. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Efter en pigg avslutning visade åttaårige Malkin ingen nåd. Hanna Forslins häst var huvudet högre än motståndet i Påskharen – och blev miljonär på kuppen.

Publicerad:

Den numera åttaårige valacken Malkin (e. Mr Pine Chip) började sin tävlingskarriär hos Robert Bergh. Han återfinns sedan sommaren 2018 hos Hagmyrens Hanna Forslin – och på torsdagskvällen tog han sin största seger hittills i hennes regi.

Med Anders Eriksson i sulkyn fick Malkin en perfekt start från springspår på tillägg och ekipaget satt i andra utvändigt efter ett drygt halvvarv. När sprinterloppet skulle till att avgöras hade Malkin klart mest spurtkrut sparat och han avgjorde säkert. Segern togs på 1.12,3/1660 meter närmast före And Stitch och Figaro Vici.

Segern betalade 100.000 kronor och innebar också att Malkin gick över miljonen intjänat.
– Han var kanonfin. Jag kände redan i andra provstarten att det var skillnad, det gick bra mycket fortare än vad jag trodde. Vi fick en bra start och kom före de andra hästarna från tillägg. Jag ryckte huvan även om jag kanske inte behövt det. Över mål fanns det krafter kvar, sade Anders Eriksson till Kanal 75.

Unique Juni (e. Uptown Yankee) föll med flaggan i topp i Stoeliten senast. Nu fick hon sin revansch. Tillsammans med sin tränare Jörgen Westholm i sulkyn svepte hon konkurrenterna på sista bortre långsidan och vann Påskägget totalt överlägset. Unique Juni kom i mål på 1.13,6/2680 meter före Hunkydory Degato och I Love Paris.
– Hon var fin. Hästen har utvecklats helt fantastiskt. Loppen i Frankrike är tuffa och de som står pall där utvecklas. Vi sköljde fältet rejält. Det var bra, sade Jörgen Westholm till Kanal 75.

Minnestads el Paso (e. Adrian Chip) ordnade första årssegern på ett övertygande vis. Den Dennis Palmqvist-tränade hästen placerade i andra utvändigt av Rebecca Dahlén. Dryga halvvarvet kvar attackerade ekipaget via tredjespår och man närmast flög fram till en överlägsen seger på 1.10,8a/1640 meter före Michelangelo Ås och Ajlexes Cubano.
– Jag förstår inte hur han kan vara så bra. Han sprang och klippte med öronen sista 150 meterna. Jag vet inte riktigt hur bra han är. Jag ligger väldigt lågt med hästen, men visst hade det varit roligt att testa honom i guld någon gång, sade Rebecca Dahlén till Kanal 75.

Oskar Kylin-Bloms Lukas Bris (e. Mythical Lindy) har visat toppform i år. I Påskstayern över tre varv visade han att tio år knappast är någon ålder – och att han är att räkna med även mot tuffare motstånd. Segern var den tredje under 2020 när han avslutade starkast ute i spåren och plockade ned de övriga den sista biten.

Lukas Bris har varit i Oskar Kylin-Bloms träning i knappt ett år. Segern togs på 1.15,9/3180 meter. Där bakom slutade Applejack Mile och Natosi Goj tvåa och trea.

Reijo Liljendahls Stonescapes Superb (e. Ready Cash) ordnade andra raka segern. Från bricka fem bakom bilen stack den fyraårige valacken till ledningen per omgående för Erik Adielsson och sedan var det spel mot ett mål. Efter att ha öppnat första halvvarvet efter behagliga 1.15,7 fanns gott om krafter kvar hos Stonecapes Superb som gick undan med flera längder till slut.

Efter en invändig resa blev Double Formula tvåa medan Ready Doc tog hand om tredjepriset. Vinnaren kom i mål på 1.14,3a/2140 meter.

I kallblodsloppet var det många med chans in på upploppet, men starkast gick Jan-Olov Persson-tränade B.W.Rune (e. Tekno Odin) tillsammans med Mats E Djuse. Ekipaget satt långt bak i kön loppet igenom, men den femårige hingsten avslutade storstilat det sista halvvarvet.

Segern var den sjunde i karriären, den första sedan i juni. B.W.Rune vann loppet på 1.25,2/2660 meter närmast före Guli Rubin och Bokli Rapp N.O.
– Han är en jättefin häst. Han gick ett bra lopp senast, men hoppade tyvärr i utgången av sista kurvan. Hästen har känts fin i träningen och kusken är verkligen duktig på att köra, sade Jan-Olov Persson till Kanal 75.

Örjan Kihlström gav Roger Walmann-tränade Indy D. (e. Ready Cash) en vilsam resa i ryggar. Tempot var högt uppskruvat och den sexårige valacken hade mest krafter kvar när loppet skulle till att avgöras. Kihlström vred ut till egen attack in på upploppet och Indy D. kunde enkelt ta sig förbi Whelk och Royal T.N. som slutade tvåa respektive trea. Segertiden stannade på 1.12.8a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.