Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmqvist häst vann på nytt banrekord

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

I Skive i Danmark avgjordes treåringsloppet Grand Circle Treåringschampionat där Rene Kjaer styrde in Tomas Malmqvists Aron The Baron till seger och som slog Kriterievinnaren Axel.

Publicerad:

Steen Juul skulle ha kört Aron The Baron (e. Västerbo Prestige - Gossip Gal), men fick på grund av punkterad lunga lämna återbud till dagens tävlingar. Han ersattes av Rene Kjaer som körde Axel till seger i Kriteriet. Istället blev det Kjaer som denna gång fick se till att Axel åkte på årets första nederlag i nionde starten då han inte rådde på Aron The Baron.
Aron The Baron öppnade kvickt och tog ledningen med stallkamraten Alex Tröjborg i rygg. Efter en öppning på strax under 1.12 första 500 meterna kom Axel fram på utsidan. Varvet öppnades på 1.14,6.
Över upploppet kunde inte Axel gå i närkamp med Aron The Baron som tog en säker seger och tjänade 140.000 danska kronor. Segertiden blev 1.13,2a/2.060 meter som också var nytt banrekord.
– Aron The Baron hade jag aldrig kört, men han värmde dåligt och jag var osäker på om han skulle starta. Till loppet blev han bättre och det var en häst som verkligen visste när det blev allvar. Han var snabb bakom bilen, okomplicerad och stark. Om jag kom till spets skulle jag köra där. Jag har ju sett hästen och visste att han satt fast i Kriteriet bakom Axel. Aron The Baron vann faktiskt mycket lätt idag med lite sparat i mål, sade Rene Kjaer.
Axel, som hade åtta raka årssegrar, fick alltså nöja sig med andraplatsen i år.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.