Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmqvist-seger i Frankrike

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Tomas Malmqvist har en fin fyraåring i franske Crack Atout. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Tomas Malmqvist kunde räkna in en tränarseger då hans fine fyraåring Crack Atout vann i Lyon Parilly under eftermiddagen.

Publicerad:

Eric Raffin satt upp bakom Crack Atout (e. Niky) och körde tidigt till ledningen som klar favorit i loppet. Där kunde han stanna hela vägen, även om Catch Julry (e. Gazouillis) tryckte på under slutvarvet och försökte utmana, men segern blev säker med en dryg längd till slut.

Segertiden skrevs till 1.16,6/2.850 meter och förstapriset var 10.800 euro.

Crack Atout har haft en fin vinter nere i Frankrike. Sedan han kom ner dit i höstas har han gjort sju starter på fransk mark och det här var den fjärde segern. Förutom det har det även blivit en andraplats och två galopper. Totalt har han tjänat 39.800 euro under vintern.

– Det är en fin fyraåring som har gjort det bra i Frankrike. Han kommer att fortsätta vara där nere och nu närmast siktar vi mot ett lopp i Paris i början av april, berättar Tomas Malmqvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.