Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmrot om Takethem: "Ser ännu bättre ut i år"

Foto: Matilda Öhrman
Takethem har imponerat på Solvallas sportchef, Anders Malmrot, i vinter. Foto: Matilda Öhrman

Takethem var en av de 16 hästarna i fjolårets upplaga av Elitloppet och nu har ägarna till hästen ställt in siktet på en repris.

Publicerad:

På tisdagen berättade en av dem, Bernt Dahl, för Travronden att man gärna kommer tillbaka om Takethem får en inbjudan. Och det tycks inte vara någon omöjlighet. Solvallas sportchef, Anders Malmrot, har följt hästen på Vincennes i vinter och gillat vad han har sett.
– Det han har visat där har imponerat på mig. Framför allt näst senast, i Prix de Belgique, när han avslutade fort efter ett invändigt lopp. I söndags gick han också jättebra, men fick gå lite för tufft ute i spåren, säger Anders Malmrot och fortsätter:
– Fortsätter Takethem att vara på den nivån är han absolut en häst som kan vara med i Elitloppet. Han var ju med i fjol och han ser närmast ännu bättre ut i år.

Att hästen dessutom kommer från just Danmark är ingen nackdel, menar Anders Malmrot. Tvärtom.
– Det är jättetrevligt med hästar som kommer från länderna runt omkring oss och som kan locka publik därifrån.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.