Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmrot: ”Sansad dialog"

Foto: TR Bild
Anders Malmrot gjorde sitt första elitlopp som sportchef på Solvalla. Foto: TR Bild

Solen sken över Anders Malmrot i dagarna tre. Ändå hamnade elitloppsgeneralen i stormens öga.
– Det kändes jättetråkigt när det hände, säger Malmrot.

Publicerad:

När torskbongar och tomburkar hade tagit över showen på Solvalla passade Anders Malmrot på att samla sitt team inne på sitt kontor för en snabb avstämning. Malmrots första elitlopp som sportchef hade just tagit slut.
– Vi satt och pratade efter tävlingarna och det verkade som allt hade flutit på bra. Visst fanns det lite småbränder som skulle släckas under helgen, men så är det väl alltid. Just nu känner jag mig matt.

Du fick en kram av Markus Myron i samband med mötet.
– Ja, han ville gratulera mig för att han tyckte att jag hade genomfört den på ett väldigt bra sätt. Det kändes bra när alla hade fått sitta ner och berättat hur de hade upplevt helgen. Jag fick en positiv känsla med mig därifrån.

Ett par timmar tidigare hade han jagat hästägare och aktiva som hade varit inblandade i kaoset inför det första elitloppsförsöket innehållande bland annat Bold Eagle, världsstjärnan som galopperade bort sig när loppet väl gick iväg.
– Det där är ju egentligen domarnas sak och jag har ingenting med det att göra. Det är klart att det blir tråkigt med så många olika händelser, som materialfelet på Up And Quick och så vidare. Jag har pratat med bland annat Pilarski (Pierre, Bold Eagles ägare) och det var inga hårda ord. Han sa något i stil med ”its racing" och "att han var för stressad i dag”. Jag har haft en ganska sansad dialog med de inblandade.

Det var inga broar som brändes där?
– Det blir ju ett sådant snack runtomkring när det blir så här. Jag har inte fått den uppfattningen i alla fall. Jag pratade med folk kring både Uza Josselyn och Up and Quick och de var jättenöjda med allt runtomkring. Jag skulle bli väldigt förvånad om det skulle vara så, säger Malmrot och fortsätter:
– Domarna är ju suveräna i frågan – det är domaren som dömer. Hur de gör det är en fråga för ST, som i sin tur lär prata igenom incidenter som inträffat och det här kommer givetvis att vara en sådan sak.

Är du nöjd med helgen som helhet?
– Vi ska sätta oss och ha utvärdering i veckan, men i stort sett alla jag har pratat med tycker att det har fungerat på ett bra sätt. Dessutom verkar det som att startlistorna har lockat till spel också. ATG hade sin högsta omsättning någonsin på över 400 miljoner kronor.

Har du hunnit njuta någonting själv?
– Jag har ju följt några lopp från innerplanen, Harpers bland annat. När de kom in på upploppet då och man hörde publikens jubel, då är det så att håret reser sig alltså. De där kickarna är något speciellt.

Får du vila något nu?
– Jag tar en vilodag i morgon, sedan jobbar jag på tisdag igen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.