Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmrots tuffa lördag: ”Helst varit i Umeå också”

Foto: Thomas Blomqvist
Anders Malmrot beger sig ut på ny Elitloppsjakt i Frankrike. Foto: Thomas Blomqvist

Nu börjar Elitloppsarbetet gå in i en allt intensivare fas för Solvallas sportchef Anders Malmrot. På lördag väljer han Frankrike före Sverige, Norge och Finland.

Publicerad:

Om det gick att klona sig själv så skulle nog Anders Malmrot prova detta under den kommande lördagen. Det finns åtminstone fyra olika platser han skulle vilja besöka samtidigt: Enghien-banan i Paris, Umåker i Sverige, Seinäjoki i Finland samt Forus i Norge. Varför då? Jo, för det finns gott om intressanta springare att kolla in inför Solvallas största helg. Men Anders har alltså valt att prioritera Frankrike och närmare bestämt loppet Prix de l'Atlantique på Paris-banan Enghien. Det är blott sju hästar med, men dessa går inte av för hackor. Eller vad sägs om bland andra Bold Eagle, Belina Josselyn och Bird Parker? ”Örnen” är redan klar för Elitloppet, men Malmrot hoppas på mera från Frankrike.
– Jag vill helst försöka sy ihop det ”franska ”paketet” efter den här helgen. Jean Michel Bazire har fler än Belina Josselyn som är spännande, bland annat Aubrion du Gers, även om Bazire som bekant under en längre tid inte varit så intresserad av starter i Sverige. Men jag ska fortsätta att försöka och då känns det som att jag måste vara på plats på lördag.

Bird Parker?
– Det ser inte ut som att han kommer till Harper Hannovers lopp i år. Kretsen kring hästen menar på att man vunnit det loppet tidigare och istället fokuserar på Oslo Grand Prix och Åby Stora Pris, svarar Malmrot.

Den sistnämnde kommer att ha full ”stret” på sin dator för att via den kunna följa de övriga storloppen under lördagen.
– Jag hade helst varit i Umeå också. Det är väldigt fina hästar där, bland annat då i Berth Johanssons Memorial. Dessutom känns det norska mötet mellan Ferrari B.R. och Donatomite på Forus klart spännande. Man vet aldrig vad som händer där.

Och så har vi Seinäjoki Race också - med bland annat Call Me Keeper, Workout Wonder och Pastore Bob på startlinjen.
– Jag tror ändå inte att det blir någon ny Elitloppsbiljett under den här helgen. Jag måste först i lugn och ro smälta alla intrycken, men kanske kommer det något i mitten av nästa vecka, fortsätter Anders, som sedan har åtskilliga resor kvar innan Elitloppsfältet är spikat.
– Nästkommande helg väntar Olympiatravet, där bland annat Lionel och Takethem är klara. Sedan är det Lotterian i Neapel tisdagen efter och där har bland annat Dante Boko och Urlo dei Venti aviserat start. Därefter rullar det vidare med Finlandia Ajo, Algot Scots Minne, Copenhagen Cup och Gävles lopp helgen före Elitloppshelgen. Så det blir en del.

Däremot behöver inte Malmrot bege sig till USA. Fransyskan Uza Josselyn är redan inbjuden till Elitloppet, men galopperade bort sig under den gångna helgen i Italien. Ett bakslag där?
– Nej, det är lugnt. Hon såg jättefin ut efter galoppen och kommer att gå ut i Finlandia Ajo i nästa start, påpekar Anders, vilken inte vet vilken som kommer att köra australiensiskan Maori time.

Kan det bli så att Yannick Gingras, som kört lopp med hästen tidigare, sitter upp i Elitloppet?
– Han är nog med i diskussionen, men jag har sagt till tränaren/ägaren att jag helst ser en australiensisk kusk. Men inget är klart där.

Klara för Elitloppet:

Bold Eagle
Maori Time
Propulsion
Readly Express
Uza Josselyn

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.