Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Manchego överlägsen i Breeders Crown

Foto: Woodbine Communications/Hambletonian Society
Foto: Woodbine Communications/Hambletonian Society

Till ledningen på bortre långsidan – sedan var det spel mot ett mål för Manchego. Tidernas snabbaste sto vann Breeders Crown-finalen för äldre märrar – med över sex längder ned till tvåan.

Publicerad:

Ett redan stort försprång växte sig större när Manchego (e. Muscle Hill) travade sista fjärdedelen av loppet efter 1.07,6. Till slut kom Nancy Johanssons häst i mål på 1.09 blankt – lördagens snabbaste segertid för travare under de penningstinna tävlingarna på Mohawk Park.

Manchego hade återigen Dexter Dunn bakom sig i sulkyn och nyzeeländaren snålade in med lovorden i vinnarcirkeln.
– Hon gör mitt jobb enkelt. I kväll kändes hon fantastisk igen, hon är i så bra slag, sade Dunn.

Manchego var kullens drottning som tvååring, men fick kronan på svaj förra året. Nu ståtar hon med fem raka segrar och har dessutom satt världsrekord vid två av dem.
– Hon var jättebra som både två- och treåring, men den sista halvan av den här säsongen har hon bara exploderat, fortsatte Dunn.

Bakom den överlägsna segraren kom Åke Svanstedts Plunge Blue Chip in som tvåa medan svenskens andra hästar, Ice Attraction och Darling Mearas, slutade oplacerade. Den sistnämnda gjorde karriärens sista start.

Finalseger för Smedshammer

Nancy Johansson var på pallen även i finalen för treåriga ston. Hennes The Ice Dutchess slutade trea bakom Winndevie (e. Credit Winner) och When Dovescry.

Segrande Winndevie tränas av Trond Smedshammer. Hon avslutade klart snabbast i fältet och kom i mål på 1.10,2 med Brian Sears i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.