Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Manchego vann Oaks – femte raka för Takter!

Foto: Thomas Blomqvist
Manchego ordnade Yannick Gingras och Jimmy Takters femte raka oaksseger. Foto: Thomas Blomqvist

Jimmy Takter är omöjlig att besegra i Hambletonian Oaks. På lördagen vann svensken loppet för femte året i följd när Manchego gick segrande ur striden med de två andra förhandsfavoriterna.

Publicerad:

Försöksvinnarna Manchego (e. Muscle Hill) och Phaetosive samt världsrekordhållaren Plunge Blue Chip – dessa spåddes göra upp om segern i årets upplaga av Hambletonian Oaks för treåriga ston. Och visst blev så också fallet. 

Trion hängde av övriga finalister i sista sväng med Manchego i ledningen och Åke Svanstedts Plunge Blue Chip och Trond Smedshammers Phaetosive på hennes utsida. De två sistnämnda försökte att gå i närkamp med ledaren, men när Yannick Gingras bad Manchego att öka farten fick han det svar han ville ha.
– Det är ett otroligt sto. Hon kunde ha sprungit fortare om det hade behövts, sade Gingras efter segern på löpningsrekordet 1.08,4.

Triumfen var Gingras femte raka Oaksseger med en Jimmy Takter-tränad häst. Sviten inleddes med Lifetime Pursuit 2014 och därefter har även Wild Honey, All the Time och Ariana G vunnit storloppet. Manchegos seger var hennes 17:e på 19 starter och förstapriset uppgick till 250.000 dollar.

Phaetosive slutade tvåa och Plunge Blue Chip trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.