Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mångmiljonär snart i selen

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Stefan P Pettersson får snart hem mångmiljonären Oasis Bi från Alebäcks Stuteri. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Han har nästan 18 miljoner kronor på kontot! Efter midsommar inleds uppträningen inför en ny höst- och tävlingsvinter.

Publicerad:

Mantorp-tränaren Stefan P Pettersson har fått uppleva väldigt mycket runt om i hela världen tack vare numera tioårige Oasis Bi (e. Toss Out). För att få en bild av hästens internationella meriter kan man bland annat nämna segern i Lotterialöpningen, de dubbla vinsterna i Klosterskogens Grand Prix, andra- och tredjeplatser i VM på Yonkers Raceway samt en tredjeplacering som bäst i Prix d'Amérique. Nu har inte Oasis Bi startat sedan han slutade oplacerad i årets Prix d'Amérique. Istället har han för första gången fått lyckliggöra ett stort antal damer. Detta under sin debutsäsong på Alebäcks Stuteri.

– Han är kvar på Alebäck och beräknas komma hem igen runt midsommarhelgen. Han närmar sig 50 betäckningar och har ytterligare någon eller ett par veckors avelsarbete kvar. Han kommer nog att passera 50-strecket, berättar Stefan P Pettersson till Mantorptravets hemsida och fortsätter:

– Så många ston måste man vara jättenöjd med, speciellt mot bakrund av att exempelvis Nuncio och Propulsion också avelsdebuterat i år. Tre ston jag själv tränat är dräktiga, nämligen Eternal Sunshine, Nirvana Face och Sunny Sensation. I övrigt finns det några miljonärskor och några med riktigt bra härstamning som varit hos Oasis. Även några från Norge.

Vad händer efter midsommar då?
– Efter hemkomsten ska han inleda träningen inför hösten.

Den italienfödde tioåringen har tävlat med stor framgång ända sedan två års ålder. Det blir spännande att se om han kan komma tillbaka till hög nivå ännu en gång.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.