Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mångmiljonarenan invigs

Foto: ELINA BJÖRKLUND/SVENSK GALOPP
Bro Park invigs söndagen den 19 juni. Foto: ELINA BJÖRKLUND/SVENSK GALOPP

Stockholms nya kapplöpningsbana, Bro Park, är Svensk Galopps största satsning ­genom tiderna. Det här är banan som ska förändra framtiden.

Publicerad:
Nu på söndag den 19 juni 2016 blir ett datum att komma ihåg. Bro Park invigs och Svensk Galopp ser dagen som strategiskt viktig för framtiden.
– Det är början på en nystart. Mycket handlar om att få publiken att vilja komma tillbaka, vilket vi storsatsat på. På söndag är första dagen och vi är förväntansfulla, ­säger Ulf Hörnberg vd Svensk Galopp.
 
Jockeykamp och klädtävling
Premiärdagen kommer att bjuda på flera sportsliga höjdpunkt­er. Förutom ett antal ponnylopp rids elva löpningar med bland annat Stockholm Stora Pris (Gr3) med 1.200.000 kronor i prissumma. Speciellt för dagen blir stormötet mellan kvinnliga stjärn­jockeys. Ett svenskt lag möter ett internationellt lag i absolut världsklass. Inez Karlsson leder svenska teamet mot internationella lagledaren Hayley Turner från England. 
För publiken hålls en ”Best Dressed”-tävling. Förstapriset är en resa för två personer till Abu Dhabi, där ett besök på deras galoppbana som shejkens gäst ingår. På arenan kommer även ett antal foodtrucks att rulla ut, en champagnebar korkar upp och tält sätts upp för att skapa invigningsstämning.
 
10.000 premiärbesökare
Hittills har cirka 1.500 förköps­biljetter sålts och upp mot 10.000 åskådare beräknas komma, om vädret tillåter. 
Svensk Galopp har planerat ­dagen sedan i höstas och änt­ligen ska den nya miljonprojektsanläggningen få visas upp, med ett entrépris på 150 kronor. Cirka 500 miljoner kronor är kostnaden för bygget.
– Nu gäller det för oss att få allt att börja rulla. Vi hoppas på att skapa en upplevelse utöver det van­liga och en dag med fint ­väder som blir svår att glömma, säger Hörnberg.
 
Mer om Bro Park finns att läsa i Travrondens fredagsnummer.
FAKTA

Bro Park

Bro Park
Bro-önsta Önsta 5
197 93 Bro
 
Banan:
Längd gräsbanan: 2200 meter
Bredd gräsbanan: 30 meter
Längd dirt-tracken: 2100 meter
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.