Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen A.M. börjar i Bollnäs

Foto: TOM JÖNEHAG/ALN
Månprinsen A.M. skaver av sig vinterpälsen och aviserar årsdebut. Foto: TOM JÖNEHAG/ALN

Kallblodsälskarna kan ringa in torsdagen den 26 mars i almanackan. Då är det meningen att Månprinsen A.M. ska göra årsdebut.

Publicerad:

Bollnäs har V64-loppen den kvällen, och det är i ett sådant Gunnar Melanders karismatiska stjärna Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar) aviserar årsdebut. Det handlar om ett försök i dubbelcupen, vars final körs V75-dagen på Romme i påskhelgen, över SM-distansen 2.640 meter.

Propositionen är tillägg 20 meter för hingstar och valacker och 20 meter vid vunna 1,5 miljoner kronor, så Månprinsen A.M. lär få börja från 40 meters tillägg. Förstapriset är 35.000 kronor.

Månprinsen A.M. gick till vintervila tidigt ifjol, redan efter Unionskampen på Färjestad i mitten på september. Då hade han hunnit göra tolv starter under säsongen. Den nu åttaårige hingsten har faktiskt inte gjort mer än 55 starter i karriären, vilket resulterat i 32 segrar.

Det första stora målet med 2015-tävlandet för Månprinsen A.M. är Elitkampen Elitloppshelgen, i vilken hästen galopperade bort sig ifjol. Det loppet artar sig till att kunna bli svenke hjälten Månprinsens första möte med femåriga norska superstjärnan Lannem Silje.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.