Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen A.M. har tävlat klart för året

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Det blir ingen mer start i år för kallblodsstjärnan Månprinsen A.M. 
– Han har haft en lång säsong och han tycker att det räcker nu, säger hästens ägare AnnaMaria Öberg.

Publicerad:

Månprinsen A.M. inledde in säsong redan i januari och det blev mycket resande då Gunnar Melander bestämde att hästen inte skulle starta i Sverige.
Det blev ett framgångsrikt år för Månprinsen som sprang in drygt 1,1 miljoner kronor. Första loppet på svensk mark i år gjorde han i Östersund 27 juli då han vann Sven O Perssons Minne.
– Vi är jättenöjda med honom och framför allt är jag så glad att han fick vinna Jacob Meyers pokal på Bjerke. Det är ett lopp som jag har drömt om att vinna, säger ägaren AnnaMaria Öberg.
De två senaste loppen blev dock inte som kretsen runt den nioåriga kallblodsstjärnan hade tänkt sig. Han blev oplacerad i NM på Åland och trea i SM på Bergsåker.
– På Bergsåker låg han på som han aldrig brukar. Han har haft en längre säsong än han brukar och jag tror att han helt enkelt tyckte att det räckte. Det känns som han fått bestämma själv att säsongen är över, säger Öberg.
Nu har vinterträningen redan börjat på gården i Grubbe utanför Kramfors.
– Han är pigg och glad och tränar på.
Nu planeras det för återkomst på travbanorna i mars nästa år.
– Gunnar säger att årsdebuten blir vårdagesjämningen, plus minus en vecka. Om han kommer i gång då så finns förstås Elitkampen med i tankarna, säger AnnaMaria Öberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.