Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen A.M. tillbaka på tronen

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Månprinsen A.M. visade klassen i kallblodsloppet på Bjerke och tjänade 300.000 norska kronor. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Månprinsen Am försvarade titeln i Alm Svartens Äreslopp på Bjerke - och på vilket sätt sedan. Med en patenterad långspurt fällde kallblodsstjärnan allt inklusive storfavoriten Polara. 
– Han visade verkligen hur tung han är till slut, sa Gunnar Melander efter den läckra segern på 1.20,2a/1.609 meter.

Publicerad:

Kallblodsloppet blev en stor sportslig höjdare som säkert var helt i publikens smak på Bjerke. Storfavoriten Polara såg ut att hålla upp ledningen från sitt innerspår bakom bilen men då kom Magnus Teien Gundersen flygande med Lome Brage som snodde åt sig spets. Det kostade dock och första 500 gick via ursnabba 15,9! 

Polara fick trava den tunga vägen med Odin Tabac och Jörgen Westholm i rygg, samtidigt som Månprinsen A.M. låg långt bak i fältet. Lome Brage passerade första tusen på 19,4 och med 500 kvar började krafterna tryta för de flesta. 

Då var det dags för Månprinsen A.M. att kliva in i handlingen. Gunnar Melander sände framåt i tredjespår och ekipaget närmade sig täthästarna meter för meter genom slutsvängen. Över upploppet gick Månprinsen A.M snabbast i vida spår och precis före mållinjen var en mycket tapper favorit i Polara infångad. Segertiden 1.20,2a/1.609 meter.
– Det såg väldigt mörkt ut med 500 kvar men de hade kört i ett tacksamt tempo för oss och jag hade fulla händer hela vägen. Han visade verkligen hur tung han är till slut. Nu är han i riktigt bra form igen, sa Gunnar Melander efter segern. 

Odin Tabac fullföljde bra som trea nosen bakom Polara på samma tid som vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.