Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen står över NM

Foto: Kanal75
Årets SM-vinnare Månprinsen A.M. står över NM i Finland. Foto: Kanal75

Den 17 september avgörs Nordiskt Mästerskap för kallblod i både ”vanlig klass” och monté i finska Åbo. Förstapriset blir nästan en fördubbling mot förra året, men regerande svenske mästaren Månprinsen A.M. väljer att stå över det nordiska storloppet.

Publicerad:

Tidigare alternerade Nordiskt Mästerskap för kallblod, som sig egentligen bör, mellan Sverige, Norge och Finland. Men 2006 tog Åbo över chefsskapet och arrangerade därefter det här evenemanget tio år i rad. Förra året blev det ett tillfälligt gästspel på Åland, men nu är NM tillbaka på Åbo igen. Fjolårets finska skrällvinnare, 80-oddsaren Suivikas (e. Suikku), fick 16.150 euro medan den stora svenska favoriten Månprinsen A.M. slutade oplacerad. I år väntar 30.000 euro på det vinnande ekipaget och det handlar om 2100 meter med bilstart. Det här innebär att förstapriset till och med är något högre än i årets SM.
– Men NM är avskrivet för Månprinsens del i år. Det stämmer dåligt med båtförbindelserna, så därför ser det istället ut att bli Skellefteås V75-tävlingar den 7 oktober. Enligt Gunnar känns Månprinsen fin efter SM-loppet, berättar hästens uppfödare Anders Bodin.

I Nordiskt Mästerskap för kallblod i monté är förstapriset 5.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.