Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen tog tredje raka

Foto: ALN
Månprinsen A.M. tog tredje raka SM-titeln. Foto: ALN

Gunnar Melander och Månprinsen A.M. dominerar den svenska kallblodseliten helt för dagen och kunde helt ohotad ta tredje raka titeln i Svenskt Mästerskap.

Publicerad:

Gunnar Melander körde offensivt med Månprinsen A.M. och kunde redan efter 300 meter överta ledningen från Höstbo Fredrik som tog hand om spets inledningsvis. Han kunde dämpa första varvet till 1.25,1 och det var först på slutvarvet han började skruva upp tempot. I sista sväng lämnade han konkurrenterna och kunde vinna mycket enkelt på 1.23,4a/2.640 meter efter att avslutat sista varvet i 1.22-tempo.

– Han vet vad det går ut på och nu börjar han kunna öppna snabbt bakom bilen. Jag behövde bara använda 80 procent av han kapacitet idag. Det är första gången jag varit med om att publiken har börjat applådera redan i värmningen, sa Gunnar Melander efter segern.

Myllarfaks reparerade en tidig galopp på riktigt fint vis och spurtade mycket vasst och kunde precis på mållinjen slå av Guli Järven i kampen om andraplatsen.

Det var Månprinsen A.M. tredje titel i Svensk Mästerskap och för Gunnar Melander var det femte titeln som kusk och åttonde som tränaren. 1985-1986 vann han två SM med Lapp Nils och sonen Micael vann tre titlar med Stellbarr i slutet av 80-talet och början av 90-talet, som Gunnar stod som tränare för.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.