Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsens första start

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Månprinsen gör årsdebut i Bollnäs. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Gunnar Melander är nöjd med Månprinsen A.M. och har också hittat ett lämpligt lopp för årsdebut.

Publicerad:

Under 2018 tog Månprinsen A.M.  (e. Svall Ivar) sitt femte SM-guld och blev även utsedd till Årets kallblod för femte gången. Numera är han Bollnäshäst eftersom tränaren Gunnar Melander flyttat sin verksamhet till Runemo Gård, en mil utanför Bollnäs.
– Vi hade bra träningsförhållandena på det gamla stället, men det har vi även här, berättade Gunnar Melander i gårdagskvällens TV-sändning i Sportkanalen.

När det gäller Månprinsen A.M. har Gunnar stora förhoppningar inför 2019. Detta trots att hästen blivit tolv år gammal.
– Månprinsen känns bara fin och vi har fortfarande en del kvar att slipa på. Det blir säkert barfotakörning under det här året och Elitkampen är ett av de stora målen, sade Melander vidare.

Den sistnämnde har också planerat årsdebuten.
– Den 5 april körs det ett försök i Dubbelcupen här hemma i Bollnäs. Så det känns lämpligt att vi börjar där.

Loppet avgörs över 2140 meter med voltstart och Månprinsen får gå ut från 40 meters tillägg. Förstapriset är 50.000 kronor. Sammanlagt har hästen hittills tagit hela 66 vinster och tjänat nästan 8,7 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.