Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månskära avled efter fölning

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Månpinsen A.M. och Anna Maria Öberg. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Månprinsen A.M.s mamma Månskära avled tragiskt under gårdagen i samband med en fölning. Det nyfödda fölet klarade sig, men är i starkt behov av en ny mamma – Lutfi Kolgjini hjälper nu till med ett av sina ston.

Publicerad:

Natten till måndag födde Månskära en lillasyster till Månprinsen A.M. Bara några timmar efter fölningen avled hon. Hon började att krampa och veterinären såg inget annat val än att avliva henne, det rapporterar Svergies Radio Västernorrland. Fölet klarade sig och mår just nu bra. 

 

– Stofölet mår bra efter omständigheterna, berättar Anna Maria Öberg, som är fölets ägare.
 
Månskäras stoföl är nu i starkt behov av en ny mamma. Fölet har redan försökts att föras ihop med ett annat sto, men som dessvärre inte fungerade väl. Ägaren Anna Maria Öberg är hoppfull till ett nytt sto som kommer under dagen. De ska få hjälp av Lutfi Kolgjini som kommer att transportera ett sto, så fort de hittar en transport. Stoet kommer då att resa från Skåne till det nyfödda fölet i Sandöverken i Västernorrland.
 
– Lutfi Kolgjini ska skicka upp ett sto i dag. För tillfället letar vi efter transport. Stoet fölade själv för en vecka sedan och vi hoppas på henne när hon kommer upp, säger Anna Maria Öberg.
 
Det nyfödda stoet är det enda stofölet som Månskära lämnat efter Dotterud Teddy. Månskära blev 16 år.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.