Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månsson hade tur i oturen

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75
Bert-Ola Månsson missade Vasaloppet, men är glad över att han klarade bilolyckan i natt på ett ganska bra sätt. Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75

Han skulle ha åkt Vasaloppet i dag. Istället hamnade regionsportchefen Bert-Ola Månsson på sjukhus efter en bilolycka!

Publicerad:

Bert-Ola Månssons fru Elisabeth åkte ”halvvasan” under lördagen. Det var sedan på väg till Mora vid 03.30-tiden i natt som olyckan var framme.
– Vi skulle ta bilen till Mora för att sedan åka buss till starten i Sälen. Vi satt och pratade och jag lyckades missa att en korsning närmade sig. Bromsarna låste sig sedan och vi for rakt över korsningen och sedan ner i ett dike. Det blev bara skrot av bilen, berättar Bert-Ola.

Räddningstjänst och ambulans kom snabbt till platsen.
– Frun hade lite ont i nacken och efter ett tag började jag få ont i bröstet. Därför åkte vi in till sjukhuset, där man bland annat röntgade bröstet. Det visade sig att jag fått en fraktur på bröstbenet.
 
Både Bert-Ola och Elisabeth mår efter omständigheterna bra.
– Vi lever; och har ändå haft tur. Nu bor vi kvar ett dygn till här i Dalarna och åker hem i morgon. Det var planerat sedan tidigare och det känns skönt att slippa köra bil hem i dag.

Skidmässigt då? Bert-Ola suckar när han tänker på den uteblivna Vasaloppsstarten.
– Jag har ju stimmat upp det här i ett halvårs tid och knappt tänkt på något annat. Det har kontinuerligt varit bilder på facebook och så, men nu blev det ingenting. Det känns förstås väldigt tråkigt.

Ny Vasaloppssatsning till nästa år?
– I dag känns det inte så, men vi får väl se hur det blir längre fram. Man är nog fortfarande lite chockad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.