Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mantorps Tomas K Gustafsson

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Efter att ha tagit två matlappar i sina åtta första körda lopp spräckte Tomas K Gustafsson segernollan med Grenouille Zon. Som 109-oddsare! Foto: MARTIN LANGELS/ALN

…som igår slog till med sin första kuskseger bakom familjehästen Grenouille Zon i Örebro. Till 109 gånger pengarna!

Publicerad:
Grattis!
– Tack, jag går runt som på moln och känner samtidigt en enorm lättnad. Det känns som att det häxat varenda gång jag kört, men nu stämde allting. 
 
Din åtta år äldre bror Tobias J Gustafsson känner vi väl vid det här laget som tränare och framför allt skötare till topphästarna Maven och Creatine. Men vem är Tomas?
– En 25-årig amatörtränare bosatt i Enköping. Jag, brorsan och min syster började tidigt med ponnytrav, men jag ledsnade lite i slutet av högstadiet för att sedan få upp suget igen för de större varmbloden när Tobias var tränare. De senaste åren har jag bland annat jobbat två år hos Jonas Czernyson i USA och nu hjälper jag mamma Gunilla med hennes fyra tävlingshästar och fölsto i Klockrike utanför Motala.
 
Är travtränare på heltid något som du skulle kunna tänka dig?
– Jag har förstått att det inte är det enklaste att få ihop ekonomin som liten tränare, därför kommer jag börja plugga automationsteknik på distans i mitten av januari och ha hästarna vid sidan om. Men efter den här segern får jag kanske tänka om... (skratt).    
 
Grenouille Zon gjorde första starten för er. I tidigare regi hade hon mest bokstäver i raden och ett kvallopp på 1.22,9. Nu gick hon ut i första starten och vann på 1.18,3/2.140 meter. Ni hade ställt iordning så att säga!
– Fart har hästen, men det är först senaste månaden som hon börjat fungera fullt ut och vi var allt lite snopna att hon kunde gå ut och vinna direkt. Det var nära galopp i starten, men hon skötte sig och sedan hade vi rätt flyt hela vägen. Jag hoppas så klart att jag får en ny chans nästa gång hon startar, men jag misstänker att brorsan vill ha ett ord med i laget också. 
 
Hon delade ut 109 gånger pengarna på toton. Var det någon i familjen som hade spelat?
– Det fanns ingen öppen totolucka på stallbacken så pappa hann inte få in något spel, men Tobias hade lagt lite vinnarspel
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.