Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maori Time har landat

Foto: Kanal75
Foto: Kanal75

Efter ett dygn och tre mellanlandningar – nu reser Elitloppets mest långväga gäst vidare mot Stockholm.

Publicerad:

Från Melbourne till Singapore. Därefter stopp i Förenade Arabemiraten och Storbritannien innan Maori Time till slut landade i Amsterdam. Sisådär ett dygn senare – och bara för att förberedas inför en ny resa. Den på omkring 16 timmar som ska ta henne från den nederländska huvudstaden till Stig H Johanssons gård i Upplands Väsby.

"Fantastisk upplevelse"

På Twitter rapporterar hästens ägare, Fred Crews, att allt tycks vara väl med Maori Time efter flygturerna. Crews beskrev den långa färden i Harness Racing Victorias podcast på onsdagen och berättade även att han själv reser till Sverige nästa helg samt att han är spänd inför det stora äventyret.
– Det är klart att jag är lite nervös. Jag vet inte hur hästen kommer att resa. Men hon verkar väldigt lugn och fin och förhoppningsvis är hon det även under resan.
– Allt med Elitloppet verkar fantastiskt. Det ser ut att vara Melbourne Cup och Grand Final i ett och samma evenemang. Det kommer att bli en otrolig upplevelse för mig, min fru, Brent (Lilley, hästens tränare) och Todd McCarthy.

25-åring får chansen i sulkyn

Den sistnämnde kommer att köra Maori Time i Elitloppet och i podcasten berättar Fred Crews om valet av den 25-årige australiern.
– Jag är väldigt nöjd över att vi har en australisk kusk. Det är kul att en ung kille som Todd får chansen. Han lägger ned hårt arbete och förhoppningsvis blir han han belönad för det i Sverige.

Todd McCarthy har kört Maori Time en gång tidigare – vid segern på Tabcorp Park i februari. Då satte stoet nytt australiskt rekord: 1.09,3a/1.609 meter. En prestation som gav henne en biljett till Elitloppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.