Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marc Elias vänder hemåt för dubbla uppdrag

Foto: Hanold/ALN
Målmedvetna Marc Elias tar nästa steg i karriären. Foto: Hanold/ALN

Efter en givande tid hos Björn Goop på Lökene Gård. I vår vänder lärlingen Marc Elias hemåt - för att jobba hos både pappa Conrad Lugauer och hästveterinären Jonas Tornell. 
- Jag tror att det kan bli väldigt nyttigt för mig att gå bredvid Tornell, säger Marc Elias. 

Publicerad:

23-årige Marc Elias är en målmedveten lärling som jobbat hos flera stortränare de senaste åren. Karriären inleddes av naturliga skäl hos pappa Conrad Lugauer i Skåne och det har även blivit kortare sejourer hos Petro Puro och Marcus Lindgren. Förra sommaren gick flyttlasset till Kil och efter en givande tid hos stall Björn Goop har han nu bestämt sig för att vända hemåt i vår. 
- Jag har trivts jättebra i stall Goop och jag tar bara med mig positiva erfarenheter. Olle är verkligen en hästmänniska som har mycket att lära ut och Björn är en väldigt bra chef. Jag känner att jag haft framgångar med mina passhästar och är nöjd med min tid här hittills, säger Marc som slutar i stallet den 17 maj.

I slutet av maj är han tillbaka hos pappa Conrad Lugauer men han ska också hjälpa till hos Jonas Tornell, en av världens främsta hästveterinärer. Tornell är landslagsveterinär för hopp- och dressyrlandslaget och har genom åren tagit emot många travhästar på sin hästpraktik utanför Ängelholm. 
-  Jag vill hela tiden lära mig mer och att jobba hos Tornell är en möjlighet för mig att bli mer komplett inför den dagen jag själv blir travtränare. Det finns väldigt många faktorer som påverkar hästarna och jag tror det blir nyttigt för mig att se hur Tornell jobbar. 

I höst hoppas sedan Marc Elias att ta nästa steg i sin karriär och skaffa rutin från andra sidan Atlanten. 
- Målet är att åka till USA i höst och om Jimmy Takter har en plats till mig så kommer jag att ta chansen med 99 procents säkerhet, säger Marc Elias som har en spännande framtid inom travet. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.