Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mardrömmen: Två hästar döda efter förgiftning

Foto: TOM JÖNEHAG/FINISH & TR BILD
Ness Tjo Edel. Foto: TOM JÖNEHAG/FINISH & TR BILD

Två travhästar har avlivats efter att ha blivit förgiftade. Förmodligen på grund av förorenat vatten i en bäck.

Publicerad:

Det är tgn.no som berättar om hur flera av John Ragnvald Ness hästar plötsligt insjuknat med kolikliknande symptom, däribland Ness Tjo Edel. Årgångstoppen är en av två hästar som senare också avlivades som följd. Tidigt misstänktes förgiftning och nu har provsvaren bekräftat att så var fallet.

– Som vi fruktade så har hästarna blivit förgiftade. Inte av bly, men av järn och andra tungmetaller. Det var extrema mängder tungmetaller i proverna vi tog, både blod- lever- och njurprover. De har förmodligen fått i sig det via bäcken som rinner längs hagen. Det måste ha kommit fort, för det har gått hästar där i många år. Efter att vi har stängt av bäcken har inga nya hästar blivit sjuka, och de tre som överlevde är på bättringsvägen. Men var det kommer ifrån vet vi inte. vi ska nu jobba med att hitta källan, säger Ness till tgn.no.

Ness Tjo Edel var bland annat tvåa bakom Stjärnblomster i Derbystoet så sent som i juli. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.