Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maria blir inte förvånad

Foto: ALN
Maria Törnqvist och Quite Windy dyker upp i V75-5. Foto: ALN

Maria Törnqvist har tillsammans med sambon Markus B Svedberg två hästar till start inom V75-spelet i Kalmar idag.

Publicerad:

I Diamantstoet med spårtrappa har Maria Törnqvist dragit bricka åtta med Storm Cloud (V75-2) och ekipaget har ingen lätt uppgift framför sig.
– Nej, och det var jättesynd att vi fick just spår åtta. Det kan bli svårt att komma ned i banan och jag hoppas på hård körning som skapar luckor. Min häst är inte svår att korrigera i banan om så krävs, det är bara det att vi riskerar att inte hitta position, säger Maria Törnqvist.

Som är på gång med några förändringar gällande Storm Cloud.
– Vi kör barfota och med Customs jänkarvagn idag. Sammanfattningsvis behöver vi mycket tur för att blanda oss i tätstriden, men hästen är bra i ordning, säger Maria.

Quite Windy (V75-5) har bättre förutsättningar i bronsdivisionen.
– Det här är en stenhård häst och det är tråkigt att han inte får vinna oftare än vad han gör. Han gör så fina lopp många gånger, men blir slagen av mer smygkörda hästar och någon gång ska vi ha den rätta turen. Han kan öppna rätt bra och senast laddade jag ingenting med honom. Det som är lurigt är att han är ojämn från start, så man vet aldrig var man hamnar. Nu hoppas jag på andra-tredje ytter och helt ärligt så blir jag inte förvånad om han räcker till vinst, säger Maria Törnqvist.

Ändringar?
– Barfota runt om och eventuellt norskt huvudlag. Håller han sig lugn i värmningen kan det bli helstängt med hål i, säger Maria Törnqvist.

FAKTA

Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar
Tel: 0480-44 35 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 25,5 m
Bredd 1640: 26,0 m
Upploppets längd: 207 m

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.