Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marika får stipendium

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Marika Eriksson. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Marika Eriksson får Wångens nyinstiftade ungdomsstipendium. Samtidigt blir hon ny Wångenkusk från och med januari 2016.

Publicerad:

Stipendiet är på 28 000 kronor över tre år och ska användas till kompetensutveckling. 22-åriga Marika, bördig från Vemdalen, arbetar idag hos Jägersrotränatren Joakim Lövgren.

Wångens nya ungdomsstipendium ska ses som en möjlighet för före detta elever och studenter att vidareutbilda sig inom hästyrket. I samband med att Marika tilldelas stipendiet blir hon också ny Wångenkusk.

- Vår satsning på en Wångenkusk ska ses som ett sätt att stötta hennes fortsatta karriär samtidigt som vi får en finfin representant som kan förknippas med våra utbildningar, säger Ronney Wickzell, marknadschef på travsportens riksanläggning Wången.

Konceptet med en Wångenkusk infördes i juni 2013 när lärlingen Daniel Wäjersten fick ikläda sig rollen som den första Wångenkusken med en ny kördress i Wångens färger. När Marika Eriksson nu tar över så får hon också en helt ny kördress.

- Jag är tacksam över stipendiet och mycket stolt över att få representera min skola. Mina ambitioner är att fortsatta utvecklas som både kusk och ryttare med fler styrningar och uppsittningar samtidigt som jag fortsätter mitt arbete som hästskötare, säger Marika Eriksson.

I år har Marika Eriksson, som för övrigt har SM-vinnaren Alfas da Vinci som passhäst, fem segrar på 36 starter som kusk och ryttare, hon rider också montélopp.

Källa: pressmeddelande från Wången.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.