Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marvelous var överlägsen: "Blir bättre och bättre"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Favoriterna hade det kämpigt på Solvalla. 
Men Timo Nurmos-tränade Marvelous gjorde ingen besviken. 

Publicerad:

I sin fjärde start för Timo Nurmos kom också första segern i nya regin. Muscle Hill-sonen Marvelous var fullständigt överlägsen konkurrenterna tillsammans med Jorma Kontio. Från bricka 13 i spårtrappan hittade Kontio femte utvändigt. Där satt han kvar fram till slutrundan då han drog i högertömmen och kom fram utvändigt om tätduon omgående. Redan vid ingången av slutsvängen hade femåringen kopplat segergrepp. Sedan ökade avståndet till konkurrenterna upploppet ned och när mållinjen skar stannade klockan på 1.13,0a/2140 meter. 
– Han blir bättre för varje gång och i dag gjorde han en fin långspurt med krafter kvar, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln. 
Segern var värd 60 000 kronor, vilket innebär att Marvelous nu har tjänat 393 400 kronor. 

Ett annat nyförvärv som tog en överlägsen seger var My Dream Art, då för tränare Jörgen Westholm på Bergsåker. Tillsammans med Oskar J Andersson hittade han till ledningen och därifrån kunde han gå undan till en mycket enkel seger. Klockan stannade på 1.14,6a/2640 meter. Även där handlade det om första segern i ny regi. 
– Jag tog en lugn start för att inte hetsa upp honom. Han var lite het i värmningen. Det är en härlig häst och det var bra tryck över mål, sade Oskar J Andersson. 

Imponerade från dödens

På Bergsåker spräckte Digital Engine årets segernolla efter en imponerande insats. Susanne H Osterling tog en lugn dödens bakom Digital Engine och när upploppet kom var det ingen som kunde ta sig förbi. Lennart Frölanders sjuåring gick i mål på fina 1.12,9a/2140 meter. 
– Han gjorde ett fantastiskt lopp. Hade det blivit andra utvändigt hade jag bestämt mig att gå tidigt till dödens i alla fall. Han kändes otroligt fin, sade Susanne H Osterling. 
Segern var den första sedan januari förra året och den var värd 70 000 kronor. 

Snabbast gick det på Solvalla när Jennifer Tillman hoppade upp bakom Henrik Larssons Brothers In Am. Ekipaget tog enkelt hand om ledningen och sedan var segern aldrig i fara. Sjuåringen kom till start med en mindre smickrande rad.
– Det har bara varit massa nollor på slutet och det har strulat av olika anledningar. Det är så skönt när det släpper. Jag var osäker på hur mycket jag hade kvar i sista sväng, men när Hans-Owe smackade på sin (Largo) då bara stack han, sade Jennifer Tillman i vinnarcirkeln. 
Segertiden, 1.10,9a/1640 meter, var inte bara snabbast för kvällen utan nytt rekord för valacken och det i sin 59:e start. 

Ingen lyckades pricka in åtta rätt den här kvällen och en av orsakerna var Hilton Boko. Olga Sehlovas fyraåring var spelad till 53 gånger pengarna och körande Kai P Jussila var inte direkt optimistisk när han körde upp bakom bilen. Storfavoriten Robloxia hittade till ledningen direkt och Hilton Boko hamnade i andra utvändigt.
– Jag trodde att vi var chanslösa i kväll. Jag trodde inte att det här var den typ av häst som vinner sådana här lopp på V86. Men hästen kändes fin och vi fick bra draghjälp hela loppet, sade Jussila i vinnarcirkeln. 
Segern var den andra för året och den togs på kilometertiden 1.16,0a/2140 meter. 

I korthet
Kvällens andra storskräll svarade Göran Wester för. Solvallatränaren körde till Bergsåker med It Happend Again och vann säkert efter att han hade gjort jobbet i tredjespår genom slutsvängen. 
Kallblodsloppet blev galopprikt. På den sista bortre långsidan galopperade även ledande Pyckolina. Då visade Pistus bäst styrka och avgjorde över upploppet tillsammans med körande Arve Sjoner. Tränar gör Olav Aune. 
Peter Untersteiners sto Stonewashd Diamant tog en säker seger tillsammans med Kaj Widell i V86-avslutningen. Efter ett fint rygglopp gick femåringen i mål på fina 1.12,8a/2140 meter. 

Rätt V86-rad: 11–2–4–5–12–13–8–11
Utdelning
8 rätt: Jackpott
7 rätt: 70 559 kr
6 rätt: 1 568 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.