Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mästarinna för andra året i rad

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Freja Borg blev Nordisk Mästare för andra året i rad. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

...Freja Borg som vann Nordiskt Mästerskap för ponnyer för andra året i rad!

Publicerad:

15-åriga Freja Borg från Kalmar är en av Svergies unga talanger. I går (söndag) var hon på plats i Åbo under Finlands största travhelg - Kungstravet, där hon såg till att vinna Nordiskt Mästerskap för B-ponnyer inför storpubliken. Segerkompanjonen var gotlandsrusset Ljungens Tindra som tränas av Anne Olsson från Jägersro. Även i fjol blev Freja Borg nordisk mästarinna efter att ha vunnit mästerskapet i Bjerke, då i kateogrin A-ponnyer.

 
Hur var det att tävla i NM i Finland?
– Väldigt roligt och det var tredje gången som jag tävlade utomlands. Det är annorlunda eftersom att alla pratar konstiga spår och man förstår inte vad de flesta säger, säger Freja Borg.
 
Var det nervöst?
– Nja, kanske till en början eftersom att det var så mycket publik. Men, jag är rätt bra på att skärma av och så fort jag hoppar upp i sulkyn är det ingen fara.
 
Vad betyder segern för dig?
– Den betyder jättemycket. Det är bland det största jag varit med om. Jag kommer nog aldrig glömma det här. Jag körde hästen i ett lopp för första gången och att vi vann är jättekul.
 
Har du några framtidsdrömmar?
– Jag vill vara med i Lilla Elitloppet, jag har aldrig tävlat där och att ta en seger direkt skulle sitta fint. Att sedan få vinna stora Elitloppet är ett bra mål. Även Prix d'Amérique vore inte helt fel.
 
Vilka är dina förebilder?
– Kim Eriksson... för att han har vunnit ett ponnylopp över mig. Vi körde i ett lopp på Kalmar där han vann med min häst Kapten Lunne. Även Adrian Kolgjini är en förebild, jag tycker att han kör bra.
 
Vad är det bästa med trav?
– Gemenskapen och att tävla. Du träffar nya människor och får nya kompisar. Som nu i Finland fick jag många kompisar från andra länder, det gick bra även fast att jag inte förstår vad dom säger, avslutar Borg med ett skratt.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.