Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mästarmöte på Wången

Foto: ANNA PERSSON
Foto: ANNA PERSSON

Travsportens riksanläggning Wången arrangerar ännu ett Mästarmöte. I samband med avelsvärderingen för kallblodiga hingstar möts Nordens största profiler inom kallblodssporten Jan-Olov Persson, Jomar Blekkan och Gunnar Melander i ett samtal om sportens framtid.

Publicerad:

– Vi är väldigt stolta över att kunna knyta dessa tre till arrangemanget av den kallblodiga avelsvärderingen. Vi vill på olika sätt lyfta fram kallblodssporten och det är ingen tvekan om att vår ambition och förhoppning är att Svensk Travsport ska se så stora vinster av vår satsning att man förlägger avelsvärderingen permanent på Wången från 2017 och framåt, säger Johan Sundberg, vd Wången AB i ett pressmeddelande.

Avelsvärderingen för kallblodiga travhingstar genomförs 8-9 oktober och Mästarmötet blir huvudpunkten på programmet under fredagen tillsammans med det offentliga omdömet av hingstarna. Samtalet mellan de tre profilerna leds av B-O Månsson, regional sportchef i Mittnorrland, och fokus ligger på hur kallblodssporten ska utvecklas ytterligare.
– Det glädjer mig att såväl kallblodsentusiaster som andra trav- och hästintresserade ges denna möjlighet. De tre besitter enorm kunskap och deras tankar kring bland annat avel, sport och nyrekrytering av hästägare och aktiva blir förstås mycket givande att ta del av, säger Christina Olsson, avelschef på Svensk Travsport.

Mästarmötet genomförs fredag 9 oktober kl 13.00 i Wångens kör- och ridhall. Direkt efter Mästarmötet får samtliga kallblodshingstar sitt omdöme av avelsvärderingsnämnden och även denna programpunkt är publik. På kvällen är det travtävlingar på Östersundstravet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.