Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Matnyttiga ”reff” på V75

Foto: Thomas Blomqvist/TR BILD
Jan-Olof Molin gör sin första V75-dag som sportchef vid Halmstadtravet. Foto: Thomas Blomqvist/TR BILD

Något nytt inför V75-tävlingarna i Halmstad? Jo, bland annat kommer sportchefen även att ikläda sig huvudrollen i travrestaurangen.

Publicerad:

Den största ”snackisen” inför morgondagens V75-omgång i Halmstad är förstås barfotakörningen. Det var egentligen premiär redan i går i Örebro/Östersund - men ingen häst kunde tävla utan skor där. Inte heller i kväll i Bollnäs lär det vara någon som provar i kylan. Så allt pekar mot att årets första barfotahäst går att följa i Halmstad i morgon.
– Det har varit kallt här också, upp mot 13 minusgrader under nätterna. Men prognoserna inför lördagen pekar mot uppehållsväder och högst ett par minusgrader. Det borde innebära att saltet biter i banan och att det därmed också kommer att gå att tävla barfota med en del hästar, åtminstone fram, säger Halmstadtravets sportchef Jan-Olof ”Molle” Molin.

Den sistnämnde gör sin första V75-dag på sin nya post och värmer i kväll upp med travgala.
– Vi kallar den ”Rekordfesten” eftersom det bland annat blev tolv grupp I-segrar för Halmstad under 2018 och dessutom VM-titel för Twister Bi. Det blir många att fira under kvällen, påpekar ”Molle”, som fick ett trevligt mail redan under fredagsmorgonen.
Det handlade inte om grupp I-segrar eller något travnörderi, snarare tvärt om.
– Det var en person som ville veta lite mera om spelformer och så inför lördagens besök. De var sammanlagt tre par, som beskrev sig som noviser inom travet, som bokat bord på restaurangen. De frågade helt enkelt om hjälp och man blir lite uppiggad över sådana här inspel. Det blir intressant att höra vad som fått dem att besöka en travbana just nu.

”Molle” beskriver annars morgondagen som en ”vanlig V75-dag”, men med för årstiden klart godkända startfält.
– Kul med hästar som Ultra Bright, Treasure Kronos och Unrestricted i samma V75-lopp. Harry Haythrow är med i ett guldförsök som trots åtta startande ändå ser lite spännande ut.

Gör Harry sin 99:e eller 100:e V75-start?
– Jag har varit i kontakt med ST och senaste, och förmodligen sista budet, är att morgondagens lopp blir hästens 99:e inom V75. Det är ett rikstotolopp från Vaggeryd från 2010 som tydligen inte ska räknas med i statistiken.

Sportchefen som huvudrollsinnehavare i travrestaurangen?
– Jag kommer att reffa loppen därifrån. Det började med att jag gjorde det i samband med en nostalgikväll med Lennart Forsgren förra året och sedan fortsatte jag från restaurangen även under vår GS75-omgång. Så nu blir det tredje gången.

Hur känns det att referera loppen därifrån?
– Jag ser kanske något sämre, men det har varit lite småtrevligt. Jag och Anders Nilsson snackar också upp loppen lite därifrån och gör en kort sammanfattning efteråt. Det tar ju lite tid från att vinnaren skär mållinjen till att kusken/tränaren kommer till vinnarcirkeln. Det kan även bli så att vi tar upp tränare/kusk/ägare i restaurangen för intervju efter något lopp, men vi får känna oss för där. Det har lite med logistiken att göra. Restaurangen är förövrigt fullbokad, men runt 200 gäster. Men vi har även andra utrymmen att tillgå för intresserade.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.