Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Melander slog till på Freehold

Foto: MICKE GUSTAFSSON, TR BILD
Mattias Melander en vinnare på Freehold. Bilden från ett tidigare tillfälle. Foto: MICKE GUSTAFSSON, TR BILD

Ett norsk-svenskt samarbete gav seger på Freehold Raceway när Mattias Melander styrde in Öyvind Hegdals Le Tissier till vinst under fredagen.

Publicerad:

Det kördes travtävlingar på 13 banor i USA under fredagen, från New York-banorna i öst till Cal Expo i väst, och på Harrah’s Philadelphia noterades Marcus Melander för en tränarseger med Earl Variera. En annan Melander, Marcus 21-årige lillebror Mattias, fick beträda vinnarcirkeln på Freehold. 

Mattias, som till vardags arbetar för Jimmy Takter, tog sin första kuskseger på Freehold i maj i år och slog nu till på 800-metersbanan med Öyvind Hegdals femårige valack Le Tissier (e. Yankee Glide).

Ekipaget tog hand om ledningen i första sväng men fick lämna över densamma till Proud Moment på första långsidan. På upploppet tog Mattias Melander chansen via open stretch och med en bra spurt lyckades Le Tissier avgöra knappt men säkert. Tiden blev 1.14,3a/1609 meter och förstapriset var 2.100 dollar. 

Mattias Melander har tagit fyra segrar på 35 starter i karriären och dragit in 21.318 dollar. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.