Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maven väljer Åby

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Maven vid utklassningsvinsten på Solvalla i lördags. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Maven tackar ja till att starta i Olympiatravet.

Publicerad:

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen kan alltså bocka av ytterligare ett av sina tillgängliga wildcards i Olympiatravet. Det första gick till norske Jubileumspokalvinnaren Support Justice, det andra till franske Prix d´Amerique-tvåan Voltigeur de Myrt och det tredje till amerikanskan Maven, som i mars funnit formen på allvar. Maven var tvåa i Grand Criterium de Vitesse bakom Timoko och sedan glänste amerikanskan enormt vid seger i ett stoelitlopp på Solvalla i lördags.

Tränaren Jimmy Takter behövde lite betänktetid för att tacka ja till Olympiatravet, Mavens ursprungliga matchningsplan mot Elitloppet innehöll resa till Neapel och Lotterialöpningen helgen efter Olympiatravet, och lämnade på skärtorsdagen klartecken till Olympiatravet.

- Lördagens uppvisning i stoeliten gav oss traventusiaster ståpäls och jag är mycket tacksam för att Jimmy Takter väljer att starta Maven hos oss, säger Jon W Pedersen.

Maven ska även starta i Jägersros Olympiatravsuttagning nästa lördag, liksom även titelförsvararen Solvato planerar. Vinner någon av dem där får Pedersen på nytt ”loss” ett wildcard och kan då bjuda in någon annan häst till en av de tio startplatserna i Olympiatravet.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.