Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Meadowlands kräver träningsrapporter

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Meadowlands kräver in träningsrapporter av tränare. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Det har varit på gång ett tag, men till helgen kommer Meadowlands testa att tränarna måste skicka in träningsrapporter om sina hästar i vissa av helgens lopp.

Publicerad:

Till fredag och lördagens tävlingar på Meadowlands måste tränarna med hästar till start i lopp fem båda dagarna rapporterna in de senaste träningsjobben före idag klockan tolv amerikansk tid. Dessutom ska alla tränare som är uppskattade att bli de två favoriterna i varje lopp också lämna in rapporter om hur deras häst har tränat på sistone.

Detta är ett resultat av en incident i mitten av november när Brian Sears körde väldigt defensivt med Bee A Magician i ett försök till TVG-finalen för ston. Genom att tränarna tvingas lämna en träningsrapport hoppas Jeff Gural att spelarna ska få bättre information och ge högre spelsäkerhet.

Detta system har funnits länge i galoppen i Nordamerika, där det går att läsa om alla träningsjobb hästarna har gått inför aktuell start.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.