Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Meilink tränare på Solvalla

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Diederik Meilink är tillbaka på Solvalla, men tyvärr just nu sjukskriven. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Mantorp - Solvalla - Jägersro - och nu Solvalla igen.
Proffstränaren Diederik Meilink är tillbaka i Stockholmstrakten, närmare bestämt i Nykvarn.

Publicerad:

Det var i februari 2014 som Diederik Meilink valde att flytta från Mantorp för att istället etablera sig som Solvallatränare på anläggningen i Simlom, Norrtälje. På grund av sjuka hästar gick flyttlasset vidare i maj förra året till Malmö. Han höll till på gården Minnesdal, bara en kilometer från Jägersros travbana. Men inte heller det här blev något lyckokast.
– Nej, de sjuka hästar som jag hade med mig från Simlom tillfrisknade aldrig. Däremot gick de jag fick in i träning efter flytten fullt godkänt, berättar Diederik, som dock inte trivdes själv i Skåne.
Nu bor han och sambon sedan en tid tillbaka på Nykvarns travanläggning, där Hans-Owe Sundberg huserar. Just nu tränar dock Meilink inga hästar alls.
– Nej, tyvärr är jag sjukskriven. Jag har haft problem under en längre tid, men det är först nu jag verkligen kollat upp de hela på allvar. Det mesta tyder på att jag har diskbråck i nacken. Jag väntar på magnetröntgen för att förvissa mig om att så är fallet. Med rätt behandling kan jag vara tillbaka om tre månader.

De flesta av Meilinks hästar har nu istället slussats ut till andra tränare under sjukskrivning.
– Anders Wallin på Bergsåker har fått fyra och Tenzing står exempelvis hos Hans-Owe Sundberg. Det känns förstås tungt och man oroar sig för framtiden. Det blir många tankar, men jag är tacksam för att det finns kompisar och kollegor som ställer upp i en sådan här svår tid som jag genomlider nu.
Smärtan under nätterna har inneburit stora sömnsvårigheter och givetvis blir det sedan en ond spiral.
– Förhoppningen är att börja verksamheten i liten skala igen om tre månader. Antingen hos Hans-Owe Sundberg på Nykvarns anläggning eller exempelvis på Taxinge, avslutar Diederik.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.