Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander efter Nuncios femteplats: "Kommer igen"

Foto: Magnus Östh
Foto: Magnus Östh

Han fick bestämma i ledningen och vann sitt försök på bra sätt. I finalen blev det däremot värre. För titelförsvararen Nuncio slutade Elitloppet 2017 med en femteplats.
– Vi kommer igen, säger Stefan Melander.

Publicerad:

 

2016 års vinnare, Nuncio, kom till Elitloppet med frågetecken hängande över sig. Få riktiga lopp i kroppen och slutplaceringar som man inte är helt van att se Nuncio sluta på, efter elva raka segrar under fjolåret. I försöket visade däremot Nuncio att han var tillbaka. Ledning från start till mål – och i finalen valde man att sätta allting på ett kort. Innerspår valdes, nu skulle ledningen tas. Riktigt så blev det däremot inte.

– Det var så synd att Bold Eagle fick hjulet framför Nuncios sulkyhjul. Sedan bryter antingen Bold Eagle ner, eller Nuncio ut, vilket gör att Örjan inte kan köra för fullt. Där avgörs spetsstriden, men även en stor del av loppet, berättar skötare Catarina Lundström efteråt.

Istället för spets blev det utvändigt om ledande Timoko. En position som körande Örjan Kihlström givetvis inte var nöjd med.

– Det blev väl inte riktigt som jag tänkt mig i finalen. Tanken var givetvis att försöka köra i ledningen, men det blev omöjligt när jag var tvungen att korrigera honom kort efter start, säger Solvallakusken och fortsätter.

– Samtidigt måste jag säga att hästen gör bra lopp både i försök och final.

Nuncio gick för första gången med helstängt huvudlag med hål i hos tränare Stefan Melander. En utrustningdetalj som han var nöjd med.

– Han var fin hästen. Just nu är jag faktiskt mest glad att Nuncio inte behövde gå sig tom i försöket. Därmed fick han, till skillnad från exempelvis en sådan som Bold Eagle, bara gå sig trött i ett av loppen, säger Melander.

Hur framtiden ser ut däremot, återstår att se.

– Jag tror att hästen klarar det här bra, värre hade det som sagt varit om han hade fått gå sig trött två gånger om. Han såg fin ut och travade bra, så det kommer nya lopp. Jag kan inte vara annat än nöjd med den här hästen, fortsätter Melander innan han avslutar.

– Vi kommer igen.

Nuncios femteplats i Elitloppet var värd 150.000 kronor. Han kom i mål på 1.09,5a/1.609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.