Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander en vinnare på The Meadows

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Marcus Melander räknas som ett av de stora löftena på tränarsidan i USA. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Marcus Melander fortsätter att rada upp segrar på andra sidan Atlanten och på måndagen slog han till på The Meadows.

Publicerad:

Det var Melanders Scaterly (e. Donato Hanover) som i sin fjärde start för säsongen tog första årssegern, i ett lopp för treåriga hingstar och valacker. Dave Palone i sulkyn lämnade femte invändigt med knappa 1000 kvar och Skaterly fick trava först utvändigt större delen av sista varvet. Det bekom honom inte och mitt på upploppet hade han betvingat ledaren, för att sedan freda sig mot en bra spurtande konkurrent. Med ett huvuds marginal blev det seger på 1.13,3/1.609 meter och belöningen var 10.000 dollar.

Svenskt i topp blev det även på Yonkers Raceway. Anette Lorentzons fyraårige passgångare Uncle Hal (e. Roll With Joe) vann som favorit på 1.12,0/1.609 meter och belönades med 8.500 dollar.

På Mohawk Raceway gjorde superstoet Hannelore Hannelore sin andra start för året och efter förlust senast gav Ron Burkes femåring ett rejält formbesked nu. Yannick Gingras sände framåt med 800 kvar med en snabb avslutning var Hannelore Hanover smått överlägsen med "rubbet" kvar i mål. Segertiden skrevs till 1.10,1/1.609 meter och det handlade om ett försök i  Miss Versatility med en samlad prisssumma på 53.200 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.