Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander om sitt beslut

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Stefan Melander kan tänka sig en satsning mot Olympiatravet med Nuncio. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Stefan Melander och Nuncio fick kapitulera mot det besvärliga svenska vädret, men bara tillfälligt. Stefan kan nu istället tänka sig en tidigare årspremiär på svensk mark i början av mars och en satsning mot Olympiatravet.

Publicerad:

Under lördagen tog Stefan Melander beslutet om att stå över Prix d'Amerique. Detta efter att vädret spelat honom stora spratt.
– Jag hade faktiskt tänkt åka in till Solvalla och köra ett jobb med Nuncio i fredags, men det blev så väldigt kallt och eländigt. Så jag valde att stå över och körde honom inte heller i går hemma. Nej, vi har haft 20-25 minusgrader på nätterna och det faktum att jag tvingats vintersko hästen låg oss också i fatet. Så jag tror nog att vi tagit rätt beslut om att stå över Prix d'Amerique. Loppet finns ju kvar nästa år också.

Även om det kan låta väl tufft var Stefan Melander annars inne på att ett lopp i kroppen skulle kunna räcka för Nuncio inför P d'A.
– Hästen är oerhört vältränad och har knappt stått över ett enda jobb. Det var bara de där tre dagarnas febersläng som ställde till det för oss med missad start där på Solvalla. Allt sprack egentligen redan där, men sedan var det här med hakar i skorna också en stor minusfaktor.

Vilket bli Nuncios nya upplägg, då Frankrike nu är borta ur bilden för den här gången?
– Förra året årsdebuterade Nuncio i månadsskiftet mars-april. Nu kan det bli en månad tidigare istället och kanske Olympiatravet. Men jag är ju annars ingen som direkt brukar börja bläddra tidigt i propositionshäftet.

När väl beslutet är taget känns det ändå lite befriande för Stefan.
– Ja, nu finns ingen panik alls. Vi ska inte åka någonstans, utan kan fortsätta jobba på här hemma.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.