Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander om stjärnmötet: "Det blir något extra"

Foto: Jeannie Karlsson/Ronden
Nuncio och Stefan Melander. Arkivbild. Foto: Jeannie Karlsson/Ronden

Nuncio var ute och joggade i 30-fart under söndagsmorgonen. Några timmar senare vann Bold Eagle Prix d'Amérique.
– Vilken fantastisk häst. När han ska möta Nuncio i maj så kommer det att gasas, säger Stefan Melander och skrattar.

Publicerad:

Stefan Melander hade länge förhoppningar på att kunna starta fjolårets elitloppsvinnare Nuncio i Prix d´Amerique. Till slut fick han kasta in handuken och i stället lägga fokus på ett nytt Elitlopp.
– Jag satt aldrig och tänkte att "där skulle vi ha varit med" då jag såg sändningen från Prix d´Amerique. I stället satt jag och var imponerad och över Bold Eagle. Jag beundrar hästen och vilken cool styrning Franck Nivard gjorde. Samtidigt tycker jag förstås synd om Örjan. Men de kör på det där sättet i Frankrike, säger Stefan Melander.
Vad tycker du om att reglerna är så?
– Det är inget jag ska lägga mig i, men det är förstås skillnad på Frankrike och Sverige. När Nivard körde snävt med Un Mec d'Héripré i Hugo Åbergs så blev man ju diskade.
Hur är läget med Nuncio?
– Han mår bra och jag har faktiskt kört honom i jobb i dag. Det var ett jobb i 1.30-fart. Nu hoppas jag att vi ska kunna göra årsdebut i mars.
Och så väntar alla på ett möte med Bold Eagle i Elitloppet?
– Ja, nu har tränaren sagt att han ska starta i Elitloppet och ägaren tycker nog att det blir kul med en resa. Där är det helt andra förutsättningar som gäller och jag ser verkligen fram emot det mötet. Om vädret är med oss framöver så ska Nuncio vara i full form då. Nuncio mot Bold Eagle och Redéns alla fina hästar blir något extra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.