Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander på pallen i Kanada

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Marcus Melander tog två pallplatser i fredagens Breeders Crown-finaler. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

En andraplats och en tredjeplats. Det var Marcus Melanders facit när Breeders Crown-helgen i Toronto inleddes med tvååringarnas finaler. Dessutom blev det seger för Nancy Johansson i en av passgångarnas klasser.

Publicerad:

Ett av fredagens stora dragplåster var Real Cool Sam som kom till Mohawk Park med nio segrar på lika många starter. Men i hingstarnas och valackernas Breeders Crown-final bröts den fina sviten.

Amigo Volo (e. Father Patrick) stod nämligen i en klass för sig. Dexter Dunn spårade runt om med Richard Normans valack till en överlägsen seger på tiden 1.11,2 över 1.609 meter. En seger som var värd 300.000 dollar.

Amigo Volo är uppfödd av norrmannen Jörgen Jahre och det blev nordiskt även på andraplatsen. Rome Pays Off, som ägs av SRF Stable och tränas av Marcus Melander, vann nämligen spurten om silvret före Amigo Volos stallkamrat Chestnut Hill och favoriten Real Cool Sam.

Hypnotic Am trea

I de jämnåriga stonas final var det ledning för Marcus Melander och Stall Courant vid upploppets början. Deras Hypnotic Am hade dock öppnat minst sagt tufft – 1.09,4 efter tre fjärdedelar av loppet – och kunde inte stå emot Ramona Hill (e. Muscle Hill) till slut.

Tony Alagnas sto vann på finfina 1.10,5 före Sister Sledge och Hypnotic Am.

Passgångarnas finaler för samma åldersgrupp kördes även de på fredagen och i hingstarnas klass blev det seger för Nancy Johanssons Tall Dark Stranger.

Svanstedt vann dubbelt i USA

Åke Svanstedt var också på plats i Toronto, men hans två hästar hamnade båda utanför prisbordet. Svensken kunde dock trösta sig med tränarsegrar i USA.

Först vann treåriga Golden Tricks (e. Trixton) 40.000 dollar i Garden State Trot på Freehold Raceway. Stoet ägs av Stall Zet och kom i mål på tiden 1.12,2.

Svanstedts andra seger togs på Meadowlands där El Ideal (e. Muscle Hill) infriade favoritskapet i Kindergarten Classic. Tvååringen vann på 1.11 blankt – mer än sex längder före närmaste konkurrent. Segern var värd 5.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.