Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melanders Hambofavorit inledde med en andraplats

Foto: Jeannie Karlsson/TR BILD
Marcus Melanders Fourth Dimension var tvåa i fredagens årsdebut. Foto: Jeannie Karlsson/TR BILD

Efter två kvallopp på Meadowlands gjorde Fourth Dimension årets första start på fredagen. Med den äran. Marcus Melanders treåring fick visserligen se sig slagen, men det krävdes ett banrekord för att betvinga honom.

Publicerad:

Tre försök i New York Sire Stakes kördes på Tioga Downs under fredagskvällen och ett av dem utvecklades till en tvekamp mellan ledande Fourth Dimension (e. Chapter Seven) och Helpisontheway (e. Chapter Seven) som kördes fram i dödens drygt halvvägs in i loppet. Den förre var i knapp ledning genom slutkurvan, men på upploppet gjorde öppningen i 1.07-fart möjligen sig påmind. Något svar mot Helpisontheways spurt hade i alla fall inte Marcus Melanders treåring.

Linda Toscanos häst skar mållinjen först och det på nya banrekordet 1.09,6a/1.609 meter. Där bakom höll Fourth Dimension till andraplatsen, slagen av vinnaren med en dryg längd.

Knappt två månader återstår till Hambletonian och många håller Fourth Dimension som förhandsfavorit till segern i treåringarnas största uppgörelse. I fjol vann hästen åtta av elva lopp, däribland försök och final av Valley Victory Trot, och tjänade närmare 400.000 dollar.

Andraplats även för Svanstedt

Ytterligare en svensktränad treåring startade i ett annat av fredagens försök i New York Sire Stakes – Åke Svanstedts On the Ropes. Chapter Seven-sonen avslutade fort i tredjespår, men fick även han nöja sig med ett andrapris. Vann gjorde Voss Volo (e. Credit Winner) på tiden 1.10,7.

Två svensksegrar på Meadowlands

Det tävlades även på Meadowlands på fredagen och det med svenska framgångar. Sarah Svanstedts körde Tech Titan (e. Muscle Hill), som tränas av Åke Svanstedt, till seger i tävlingsdagens första lopp. 1.11,6 visade klockan i mål och segern var värd 4.000 dollar.

I det efterföljande loppet blev det också svensk seger. Jimmy Taker körde fram Zephyr Kronos (e. Ready Cash) till dödens och därifrån avgjorde treåringen knappt, men säkert via 1.10,6. Förstapriset uppgick till 5.500 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.